logo F1online.sk

Pérez očakáva v nedeľu súboj s degradáciou pneumatík

Sergio Pérez a Lewis Hamilton
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 11. 2023

Pilot Red Bullu Sergio Pérez si konečne odnáša kladné vysvedčenie. Aj keď brazílsky šprint nevyhral a neskončil ani druhý, celkové tretie miesto je po úvodných súbojoch s pilotmi Mercedesu uspokojivý výsledok. Sme zvedaví, čo dokáže v nedeľu po štarte z deviateho miesta.

Možno Pérezov výkon považovať za uspokojivý, keď štartoval tretí a skončil tretí? Nuž, na to nech si každý odpovie sám, ale po nevydarenom prvom kole dokázal Mexičan získať späť stratené pozície. Keď sa mu to podarilo, boli Lando Norris a Max Verstappen trochu ďaleko, takže na viac než tretie miesto to nakoniec nestačilo.

„Keď si chlapci vpredu manažovali pneumatiky, ja som sa kĺzal a bojoval s Lewisom a Georgeom, za čo som v neskoršej fáze pretekov zaplatil. Mal som dosť zlý štart a dosť zlé prvé kolo, v priebehu ktorého som stratil dve pozície, takže som musel využiť zo svojich pneumatík oveľa viac, než by mi bolo milé,“ zhodnotil svoj šprint Sergio Pérez.

Tretie miesto je sľubný a pozitívny výsledok. Nezabúdajme, že Checo čaká na pódiové umiestnenie od Veľkej ceny Talianska. Teraz opäť ukazuje záblesky dobrej formy, ale do nedeľných pretekov odštartuje až z deviateho miesta, takže ho v snahe vrátiť sa na stupne víťazov čaká množstvo práce. „Myslím si, že od pretekov v Austine to bolo oveľa lepšie, než to z pohľadu na výsledky vyzeralo. Z nejakého dôvodu sme to však nedokázali poskladať dokopy. Podľa mňa sme aj v Mexiku boli veľmi rýchli, čo sa nám zatiaľ darí potvrdiť aj tu,“ odkázal Pérez.

Mexický pretekár sa podobne ako všetci ostatní trápil s pneumatikami. Ako sa ukázalo, tvrdé gumy nechcel nikto nasadiť, pretože ich výkonnosť skrátka nie je dostatočná, stredne tvrdé si zas všetci potrebovali pošetriť na nedeľu. Väčšina popredných tímov tak siahla po použitých mäkkých gumách, na ktorých sa mnohí vytrápili.

„Manažovať pneumatiky bolo dnes veľmi náročné, takže v nedeľu očakávam takisto dosť ťažké preteky. Bude to určite zaujímavé,“ skonštatoval Pérez, ktorý pred vyvrcholením víkendu ešte dodal: „Zo soboty sa toho veľa naučíme a uvidíme, čo dokážeme v nedeľu.“