logo F1online.skF1online.sk

Hamilton má po “hroznej” sobote porazeneckú náladu: Určite tu nevyhráme

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2023

Mercedes je obyčajne pri práci s pneumatikami ukážkový, a preto zvykne mať také dobré pretekové tempo. Šprint v Sao Paule bol však výnimkou, ktorá Lewisa Hamiltona naplnila frustráciou. Britský jazdec už dnes hádže flintu do žita a hovorí, že v nedeľu určite nebude bojovať o víťazstvo.

Oba Mercedesy vstúpili do šprintu fenomenálne. George Russell sa dostal pred Sergia Péreza a Landa Norrisa, Lewis Hamilton si zas poradil s Pérezom. Fanúšikovia bojov o prvé priečky si v tej chvíli povzdychli, pretože už začínalo byť jasné, že Verstappen neohrozene dokrúži k ďalšiemu triumfu.

Zdalo sa, že jedinou nádejou bude Mercedes, no nebol to ani jeden z nich. Briti sa postupne prepadli nielen za Landa Norrisa a Sergia Péreza, ale Lewis Hamilton aj za Leclerca a Cunodu. Keby mal šprint o kolo viac, takmer určite by boli škody ešte väčšie. Carlos Sainz a Daniel Ricciardo dorazili do cieľa nalepení na zadnom krídle sedemnásobného šampióna.

“Bolo to hrozné, ani trochu som si to neužil,” odpovedal pred mikrofónom Sky Sports utrápený Lewis Hamilton. “Odštartoval som dobre, no potom som sa skrátka trápil s balansom. Auto bolo nedotáčavé, no miestami som dostával pretáčavé šmyky. Už od skorého úvodu som bojoval s monopostom.”

Pilot Mercedesu bol v poslednom kole o 2,106 sekundy pomalší ako Júki Cunoda, ktorý si s ním poradil v závere šprintu. “Na konci mi nič nezostalo v pneumatikách. A teraz netuším, ako to pred nedeľou napravím,” zúfal si.

Autá sú stále v parc fermé, takže veľmi veľké zmeny na monoposte sú vylúčené. Mercedes sa môže pohrať s nastavením predného krídla či postláčať pár tlačidiel na volante, no pomôže to? Hamilton nemá veľké očakávania.

“V nedeľu to bude veľmi dlhé popoludnie, to určite. Môžem sa len domnievať, že mám zle nastavený monopost. Taká je realita. V nedeľu budem bojovať naplno, ale nevyhráme, to je isté,” vyhlásil s trochu porazeneckou náladou. “Pokúsim sa len lepšie manažovať pneumatiky.”

Súvisiace články

Diskusia