logo F1online.sk

Najhoršie možné načasovanie červenej vlajky, hneval sa Gasly

Pierre Gasly
© Renault SAS
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 10. 2023

Pierre Gasly odchádzal z Veľkej ceny Mexico City s nulou na konte. Jazdcovi Alpinu do veľkej miery uškodila červená vlajka, ktorá prišla v tom najnevhodnejšom okamihu. Jeho tímový kolega Esteban Ocon skončil pred ním a zaknihoval aspoň bod. Gaslyho však môže tešiť aspoň fakt, že tri podujatia pred koncom sezóny má pred Oconom náskok v podobe jedenástich bodov. Medzi touto dvojicou to bude rozhodne ešte napínavé.

Ocon síce štartoval až o niekoľko priečok za svojím tímovým kolegom, okolnosti mu však zahrali do karát a podarilo sa mu bodovať. Naopak, Gasly po pretekoch určite penil. Spočiatku sa mu podarilo dostať na deviatu priečku, kde ostal zaseknutý za Nicom Hülkenbergom, až kým pilot Haasu nešiel do boxov.

Krátko po Gaslyho prezutí však nastal zvrat v podobe havárie Kevina Magnussena, ktorá spôsobila červenú vlajku. „Najhoršie možné načasovanie červenej vlajky,“ ľutoval Francúz. „Mám pocit, že prvý stint sme odjazdili slušne, len sme potom na rovinke nedokázali predbehnúť Nica. Jednoducho sme nemali na rovinke rýchlosť, následne sme sa však stále viac odpútavali od chlapcov vzadu.“

„Samozrejme, prišla červená vlajka, takže niektorí mali zastávku v boxoch zadarmo. Júki, Alex a Esteban tým získali 20 sekúnd,“ hneval sa Gasly.

Jeho tímový kolega nakoniec skončil viac ako tri sekundy pred krajanom na desiatom mieste. Pilot Alpinu však vidí pozitívne, že vôbec existovala šanca na zisk dvojitých bodov. „Nebolo to ideálne. Akokoľvek to môže byť frustrujúce, nedá sa nič robiť. Nehralo to v náš prospech. Niekedy v minulosti som z toho ťažil, dnes to jednoducho nebol náš deň.“

„Je len málo vecí, ktoré sme mohli urobiť lepšie. Nakoniec som tímu povedal, že by som pravdepodobne skončil deviaty a Esteban desiaty. Takže som stratil len bod,“ skonštatoval 27-ročný pilot.