logo F1online.sk

Pérezov otec o napätí v Red Bulle: Milujem Dr. Marka, on je najlepší!

Sergio Pérez
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2023

Otec Sergia Péreza Antonio je v Mexiku známy politik. Byť politik však ešte neznamená byť aj diplomat, čo sa viackrát ukázalo pri jeho rozhovoroch s médiami. Niektoré jeho vyjadrenia Checovi istotne nepomohli vylepšiť si vzťahy s vedením stajne, ktoré podľa zákulisných informácií nie sú obzvlášť dobré. Tieto špekulácie sa teraz pokúsil pochovať Antonio Pérez.

Z Antonia Péreza sa najmä spočiatku stala akási celebrita. Jeho energické povzbudzovanie Checa si u fanúšikov získalo veľkú popularitu. Postupom času však začalo byť zrejmé, že Sergio Pérez nám nepripraví žiadnu dramatickú bitku o titul, a tak sa v médiách začalo písať o úplne inej dráme. V Red Bulle je vraj napätá atmosféra a ani Pérez s Verstappenom nie sú veľkí kamaráti. V konečnom dôsledku aj Holanďan párkrát volil slová, ktorými určite nepodporil svojho tímového kolegu. Drámu z minuloročnej VC Brazílie asi ani nemusíme spomínať.

“Checo vo svojej kariére vo Formule 1 ešte nikdy nemal taký dobrý vzťah so svojím tímovým kolegom. Páči sa mi to,” kontroval Antonio Pérez, ktorý sa zhováral s reportérmi televízie ORF. V Red Bulle je vraj všetko v najlepšom poriadku.

Pérezov otec dokonca vyslovil prekvapivú predikciu. “Checo bude určite s Maxom pretekať v jednom tíme ešte ďalších desať rokov. A za týchto desať rokov by Checo mohol vyhrať aj titul. Páči sa mi však, že môj syn súperí s najlepším jazdcom sveta. Tým svetovo najlepším jazdcom je momentálne Max Verstappen.”

Desať rokov? Už čoskoro sa dozvieme, či prežije vôbec tento aktuálny. Daniel Ricciardo totiž Helmutovi Markovi s Christianom Hornerom neklope na dvere, ale sa ich pokúša vyraziť s baranidlom.

Austrálčanovi by podľa zahraničných insiderov mal pomôcť aj fakt, že v posledných týždňoch utrpel aj vzťah Sergia Péreza a Helmuta Marka, teda približne v čase, keď Marko pripísal “Juhoameričanove” nedostatky jeho pôvodu. Celé Mexiko si Marka vzalo na paškál.

Antonio Pérez však Markovi nič nevyčíta, práve naopak, ďakuje mu. “Dr. Marko je najlepší, najlepší, najlepší podporovateľ na celom svete, akého Checo len môže mať. Je neskutočný,” nešetril superlatívmi oduševnený Mexičan. “On je mentálne nastavený na víťazenie a Checa tlačí dopredu. Milujem to, milujem Dr. Marka!” Azda tieto medové motúzy synovi zachránia sedačku aspoň na rok 2024.

Bodyguardi? To nie je nutné, Mexiko je rodina

V priebehu týždňa vyplávali na povrch informácie, že Max Verstappen absolvuje VC Mexika v sprievode ochrankárov, čo v F1 nie je celkom bežné. Tím však musel reagovať na stupňujúce sa vyhrážky fanúšikov. Nuž a keď sa v sobotu len pár stoviek metrov od okruhu strieľalo, ochranku už mali všetci.

Antonio Pérez si nemyslí, že by Maxovi Verstappenovi niečo hrozilo, a peniaze na ochranku si mohol ušetriť. “To nie je nutné,” zareagoval mexický politik a pokračoval tak, ako keby ho o týždeň čakali voľby. “Mexiko je najlepšia krajina na svete, žijú tu najlepší ľudia na svete.”

“Mexičania rešpektujú Dr. Marka a Verstappenovu rodinu. Všetci sú tu vítaní,” otvára náruč Pérez. “Toto je šport. Každý chce vyhrať, ale len jeden sa môže stať majstrom sveta. To je veľmi dôležité. Checo sa sem dostal z Mexika a je jedným z desiatich najlepších na svete.”

“Také sú kvality mojich neskutočných krajanov. Max a Checo spoločne hrali futbal. Také je Mexiko; priateľské, rodinné, je to najlepšia krajina sveta. Ale len jeden môže vyhrať,” uznal napokon.