logo F1online.sk

Vyzvať Red Bull bude na tejto trati náročné, priznáva Norris

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 10. 2023

Bude McLaren v sobotu a v nedeľu najbližším prenasledovateľom Red Bullu? Po prvých dvoch piatkových tréningoch tomu všetko nasvedčuje. Ferrari sa skôr trápilo a Mercedes opäť nepríjemne šokoval svojich vlastných stvoriteľov. Naproti tomu v McLarene vládne optimizmus a pohoda.

Štvrté miesto Landa Norrisa v prvom voľnom tréningu a hlavne druhé miesto popoludní napĺňajú McLaren optimizmom, ba čo viac, strata na Red Bull nebola nijak priepastná. Rodák z Bristolu stratil na Maxa Verstappena asi len desatinu, takže sa na jeho tvári po piatku objavil úsmev. „Bol to dobrý deň a dobrý začiatok víkendu,“ priznal Norris.

„Pole je vyrovnané, takže veci sa môžu veľmi rýchlo zmeniť. Mne sa v druhom tréningu podarilo zajazdiť dobré kolo, možno bolo pre túto časť víkendu až príliš dobré, ale budeme sa snažiť o ďalšie zlepšenie,“ sľúbil s úsmevom Lando.

Nejaké veľkohubé vyhlásenia o porážke Red Bullu určite nečakajte. Aj Norris si uvedomuje, že dostať sa k Verstappenovi ešte bližšie bude nesmierne náročné. „Nemyslím si, že je toho veľa, čo môžeme urobiť,“ priznal. „Víkend sme začali dobre. Myslím si, že vo všeobecnosti nám štarty víkendov vychádzajú a máme dobrú predstavu, čo potrebujeme s autom urobiť. V porovnaní s koncom podujatia to však nie je veľká zmena, takže v priebehu tých troch dní nedokážeme získať mnoho času k dobru. Vždy sú to len drobnosti, ale aj tie drobnosti sa vám postupne sčítajú. Vyzvať Red Bull však bude na tejto trati náročné,“ uzavrel svoju piatkovú rozpravu Lando.

Piastrimu sa zíde viac kôl

Jeho tímový kolega Oscar Piastri zavítal na mexický okruh prvýkrát v kariére a miestami to bolo trochu cítiť. Netreba zabúdať, že táto trať je po mnohých stránkach náročná, priľnavosti nie je mnoho a vzduchu ešte menej. Oscar za Landom zaostal, ale na to sa budú všetci pýtať až po sobote a po nedeli, nie po piatku.

„Priľnavosti rozhodne nie je mnoho. Podľa mňa to však bol dobrý prvý deň. Auto má, zdá sa, solídne tempo. Trať rozhodne nie je priľnavá a potrebujete si na to poriadne zvyknúť, ale všetko sa zdá byť v poriadku. Boli to dobré prvé dva tréningy a aj keď pár vecí treba doladiť, zatiaľ ide všetko dobre,“ povedal po piatku Piastri.

„Zíde sa mi viac kôl aj viac ostrých kvalifikačných pokusov. Povedal by som, že programy všetkých tímov boli v piatok trochu rozhárané, takže je ťažké dostať sa poriadne do rytmu. Budem skrátka potrebovať viac pokusov, čo v mojom prípade platí viac-menej každý víkend. Dúfajme, že do kvalifikácie bude všetko na správnom mieste,“ dodal Oscar.