logo F1online.skF1online.sk

Z Ferrari sa šíri pesimizmus. Ďalšia pole position vraj bude „obrovské prekvapenie“

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 10. 2023

Čo by sa ešte mohlo Ferrari podariť do konca sezóny? Je zrejmé, že súboj s McLarenom a Mercedesom bude prioritou, ale ktovie, aké prekvapenia v sebe ešte skrýva monopost SF-23. Pred týždňom v Austine nám ukázal svoju pozitívnu aj negatívnu stránku. V Mexiku to podľa slov pilotov zatiaľ vyzerá na menej lichotivý víkend.

Charles Leclerc zakončil druhý voľný tréning na peknom treťom mieste, kým jeho tímový kolega Carlos Sainz skončil až jedenásty, pričom v prvom tréningu ho načas zastavil hydraulický problém. Z pilotov Ferrari je to opäť Monačan, ktorý sa zdá byť v lepšej forme, ale ani ten po piatku práve neoplýval optimizmom.

„Máme pred sebou veľa práce, pretože McLaren vyzerá byť extrémne silný a o Maxovi a Red Bulle ani nehovoriac,“ začal svoju rozpravu po piatkových tréningoch Charles Leclerc. „Mercedes je zo súčasného pohľadu ťažké prečítať, ale my sa musíme sústrediť na seba. Vieme, na ktorých oblastiach potrebujeme zapracovať. Dúfajme, že keď sa nám to podarí, pomôže nám to pred sobotou urobiť krok vpred.“

Monacký pretekár minulý víkend zaujal skvelým kvalifikačným výkonom a trochu prekvapivou pole position. Leclerc však niečo podobné tento víkend rozhodne neočakáva. „Uf, to by bolo obrovské prekvapenie, keby sa nám tu podarilo opäť dostať na pole position, ale nikdy nehovor nikdy. Toto je náročná trať, na ktorej nie je vôbec jednoduché poskladať kolo dokopy, ale mám pocit, že tento víkend sme predsa len trochu priďaleko,“ skonštatoval Charles.

Sainz od Ferrari očakával viac

Carlos Sainz vynechal štvrtkové povinnosti pre žalúdočné problémy. V piatok sa vrátil na okruh a pred reportérmi pôsobil po dvoch hodinách v kokpite sviežo. Všetkých ubezpečil, že jeho zdravotný stav by sa mal „v priebehu víkendu zlepšovať, aj keď dnes som sa možno nebol stopercentne v poriadku“ a je pripravený pokračovať v boji.

Ako sa však ukázalo, jeho Ferrari sa v Mexiku neobjavilo v najlepšej forme a tím potrebuje po prvom dni zapracovať na mnohých aspektoch svojej výkonnosti. „Bol to pre nás náročný piatok,“ povedal španielsky pretekár po skončení prvých dvoch tréningov. „Očakávali sme, že budeme o trochu konkurencieschopnejší, ale z nejakého dôvodu sa nám zjavne nepodarilo trafiť ideálny balans. Zvlášť pri jazde na jedno kolo sa veľmi trápime s priľnavosťou na zadnej náprave, čo bude pred sobotou našou hlavnou prioritou.“

„Mäkké pneumatiky sú skutočne dosť mäkké a rýchlo sa prehrievajú. Teraz sa musíme ponoriť do práce a zistiť, či dokážeme vylepšiť naše kvalifikačné tempo. Pole sa zdá byť veľmi vyrovnané, takže nás od Q1 po Q3 čakajú tesné boje,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia