logo F1online.skF1online.sk

Red Bull sa bojí o Verstappena. V Mexiku bude chodiť s bodyguardmi

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 10. 2023

Max Verstappen bude mať na Okruhu bratov Rodríguezovcov neštandardného spoločníka. Red Bull sa rozhodol na jeho ochranu nasadiť ochranku pre obavy z toho, čo by mohli vyviesť niektorí oduševnení mexickí fanúšikovia.

Čím viac Max Verstappen vyhráva, tým je tábor Pérezových “ultras” rozzúrenejší. V Austine trojnásobného majstra sveta “len” vybučali, no vedenie červených býkov má už teraz obavy z toho, čo by sa mohlo stať v Mexiku, ktoré rozhodne nepatrí medzi najbezpečnejšie krajiny sveta.

Nemecký portál F1-insider.com informuje, že Red Bull zareaguje na potenciálne nebezpečenstvo nasadením dvoch bodyguardov, ktorí by mali Verstappena sprevádzať na každom kroku. “Max to skutočne nechcel a je v pohode, ale my máme zaňho zodpovednosť,” vysvetlil tento krok poradca Red Bullu Helmut Marko. “Spravili sme to pre istotu.”

Red Bull sa však nebojí pokrikov či piskotu. Stajňa reaguje aj na početné vyhrážky, ktoré sa už objavili na sociálnych sieťach, a ktoré boli adresované Maxovi Verstappenovi. Mexičanovi priaznivci jasne vinia Verstappena z toho, že sa Pérez ocitol v kríze kríz. V konečnom dôsledku to mal skonštatovať aj Pérezov otec v rozhovore pre mexické médiá; rozvášnení fanúšikovia majú zato, že Verstappen bráni Pérezovi v rozlete. Red Bull totiž pri vývoji monopostu počúva v prvom rade “Super Maxa”.

Podľa experta nemeckej Sky Sports Ralfa Schumachera si však Pérez za všetko môže sám. “Max je tým rozdielovým prvkom. Každý šampión sa snaží mať auto vyladené podľa svojich preferencií a potrieb, a tým smerom ho aj vyvíja. Tak isto to fungovalo pri mojom bratovi, pri Sennovi a tiež pri Lewisovi Hamiltonovi. Kolega, ktorý podáva slabšie výkony, s tým skrátka musí žiť. Je na každom, aby presvedčil svoju stajňu. Tím F1 sa vždy prikloní na stranu toho pilota, ktorý sľubuje viac úspechov. Takto to v tomto biznise chodilo a chodí.”

Isté zlepšenie sme videli, ale to nestačí. “Jazdí v rovnakom aute ako Verstappen, no nedokáže s ním držať krok. Preteky v Austine neboli zlé, no oslavovať piate miesto pred Hamiltonovou diskvalifikáciou je na pilota Red Bullu príliš málo. Bučanie na Maxa je neprijateľné. On je rozdielovým jazdcom, preto by jemu a jeho výnimočným výkonom mali fanúšikovia prejaviť rešpekt.”

V Red Bulle medzitým očakávajú, že Sergio Pérez trochu usmerní svojich fanúšikov, do čoho sa už aj pustil. Svojim priaznivcom odkázal, že podporu si zaslúži celá stajňa vrátane Maxa Verstappena.

Súvisiace články

Diskusia