logo F1online.sk

Russell pravidlám neušiel, za blokovanie Charlesa Leclerca prišiel trest

George Russell
© Sebastian Kawka/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala21. 10. 2023

George Russell bude mať v dnešnom šprinte čo robiť, aby sa dostal do bodovanej osmičky. Komisári ho totiž za blokovanie Charlesa Leclerca “odmenili” stratou troch miest na štartovom rošte v dnešnom šprinte.

Charlesovi Leclercovi to bolo jasné už od začiatku, keď pred sebou zbadal pomalý monopost Mercedesu, ktorý mu navyše stál v ceste. “Poprosím trest pre pána Russella. Ďakujem,” oznámil s pokojom Angličana vo vysielačke.

Komisári už o pár sekúnd neskôr informovali o tom, že Georgea Russella budú vyšetrovať po skončení jázd. Pilot strieborných šípov sa tak dostavil do ich kancelárie, kde si vypočul nepríjemnú správu.

“George Russell na konci SQ1 vchádzal do posledných dvoch zákrut uprostred svojich príprav na rýchle kolo, keď sa Charles Leclerc rýchlo približoval,” stojí vo verdikte FIA. “Hoci tím informoval svojho jazdca o blížiacom sa aute v niekoľkosekundovom predstihu, George Russell nedostal žiadne bližšie informácie tesne predtým, ako vstúpil do devätnástej zákruty s Charlesom Leclercom priamo za sebou.”

“George Russell neuvoľnil ideálnu stopu v devätnástej zákrute ani za ňou, a tak nevynútene zablokoval Charlesa Leclerca. Komisári poznamenávajú, že bez ohľadu na prísun informácií zo strany tímu je na zodpovednosti jazdca zabezpečiť, že žiadne iné auto nebude zablokované,” doplnila štvorica komisárov v zložení Felix Holter, Andrew Mallalieu, Derek Warwick a Dennis Dean.

George Russell tak odštartuje až z jedenásteho miesta. O jednu priečku si polepšia Alex Albon, Pierre Gasly a Daniel Ricciardo.

Súvisiace články