logo F1online.sk

Péreza rozosmiali špekulácie o konci kariéry: Toto nie je môj posledný kontrakt!

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 10. 2023

Sergia Péreza boli v posledných dvoch týždňoch plné noviny. Odchádza z Red Bullu? Vyhodia ho? Dostal ultimátum? Za ten čas sa vyrojilo zopár správ a špekulácií, ktoré boli prostým dôsledkom Mexičanových nevýrazných výkonov. Pérez nielenže musí hľadať cestu z mizérie, ale ešte k tomu aj odpovedať na nepríjemné otázky.

V Katare Max Verstappen s veľkým predstihom a pohodlne potvrdil zisk tretieho titulu majstra sveta. Jeho tímový kolega Sergio Pérez sa medzitým potácal v území nikoho, pokazil obe kvalifikácie, šprint nedokončil a v pretekoch sa trápil s autom i traťovými limitmi. Napokon zapísal chudobný jeden bod, zatiaľ čo Max Verstappen vpredu kontroloval dianie.

Katar pritom nebola žiadna výnimka, skôr potvrdenie trendu, ktorý sledujeme už nejaký čas. Mexičan dostával rady, aby Red Bull opustil, dokonca sa objavila správa, že o týždeň na svojej domácej veľkej cene oznámi koniec kariéry. Na tieto špekulácie vraj narazil aj sám Pérez a poriadne ho rozosmiali.

„Len som sa smial,“ povedal novinárom v Austine Sergio Pérez. „Nedá sa s tým nič robiť, môžem sa len plne sústrediť na svoju prácu. Vskutku to však podčiarkuje moju tohtoročnú sezónu. Niekto o mne niečo povie a odrazu je to pravda.“

„Mám platný kontrakt aj na budúcu sezónu a neexistuje žiadny dôvod, prečo by som ho nenaplnil. Chystám sa zo seba vydať to najlepšie. Zaviazal som sa tímu, ale nielen to, tento kontrakt nebude môj posledný vo Formule 1,“ vyhlásil mexický pretekár.

Ten nám bude môcť svoje odhodlanie ukázať už tento víkend, ale neočakávame zázraky. Z monopostu RB19 sa stal stroj, ktorý Mexičanovi nevyhovuje. Okrem toho sa nenazdávame, že by Checo dokázal za týždeň nadobudnúť chladnú hlavu a zabudnúť na bezútešnosť svojej situácie. Mexičan však nepochybuje, že sa čoskoro vráti do starej formy.

„Samozrejme, že je to ťažké. Nie je to ideálne, keď si v kariére prechádzate takýmto náročným obdobím, ale milujem túto výzvu, keď sa musím vrátiť späť do formy. Myslím si, že by bolo jednoduché od toho skrátka utiecť, ale ja taký nie som a určite sa nevzdám,“ hovorí Pérez odhodlane.

„Ani trochu nepochybujem, že sa mi podarí vrátiť späť do špičkovej formy. To je v súčasnosti môj jediný cieľ. Na odchod do dôchodku alebo niečo podobné ani nepomyslím, pretože to by bolo ľahké,“ dodal Checo.

Mexičan tak neplánuje odísť do výslužby a neplánuje ani odísť z Red Bullu. Jeho zamestnávateľ, hlavne teda Christian Horner, neoblomne opakuje, že na Veľkej cene Bahrajnu v roku 2024 zasadne Checo do monopostu RB20, ale čo na začiatku ročníka 2025? Aj keď to momentálne na zotrvanie v Red Bulle nevyzerá, Pérez nepochybuje o tom, že bude v kariére pokračovať.

„Na to sa teraz nesústredím, len si užívam“ odpovedal Checo na otázku, či sa vidí v Red Bulle aj po roku 2024. „Mám 33 rokov a myslím si, že mám pred sebou ešte pár dobrých sezón. Ako športovec chcete zo svojej kariéry vyťažiť čo najviac. Som pilotom Red Bullu a chcem tu zostať, ale je jasné, že to musí fungovať pre obe strany.“

Súvisiace články