logo F1online.sk

Wolff: Nikdy nechcete vidieť vaše autá navzájom kolidovať

Lewis Hamilton pri zničenom monoposte
© FOM
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 10. 2023

Pretekári Mercedesu sa v katarskom Losail navzájom pripravili o slušnú porciu bodov. Bezprostredne po štarte totiž Lewis Hamilton narazil do svojho tímového kolegu, následkom čoho z pretekov odstúpil a Russell sa prepadol na poslednú priečku. Keď inkriminovaný moment v televíznych záberoch zhliadol z operácie sa zotavujúci Toto Wolff, hlasno zanadával: Veď vidieť kolidovať oboch vašich zverencov je zrejme to posledné, čo chcete pripútaný ku lôžku zočiť.

Počas neprítomnosti Tota Wolffa na okruhoch začalo napätie medzi nesmierne vyrovnaným Lewisom Hamiltonom a Georgeom Russellom pomaly naberať na intenzite. V Katare, zdá sa, vyvrcholilo.

Brit to totiž po štarte z tretej priečky v plnej rýchlosti napálil do pred ním figurujúceho Russella, ktorých v pretekoch napokon skončil síce na štvrtom mieste, no vzhľadom na to, že bol ašpirantom na jednu z pódiových priečok a podľa dát Mercedesu vraj aj na víťazstvo, nemohla byť v jeho prípade o spokojnosti ani reč.

Rovnako nespokojný ako Russell bol aj Wolff: Veď kým bol prítomný na okruhoch, roky rokúce k obdobnému incidentu nedošlo. Zrazu sa na okamih vytratí a stane sa toto ?!

„Máme pred sebou niekoľko rušných týždňov, počnúc troma pretekmi za sebou v USA, Mexiku a Brazílii. Sezóna sa blíži ku koncu,“ interpretoval Wolffove slová oficiálny web Mercedesu. „Posledné preteky v Katare boli príkladom toho, ako by (zostávajúce preteky v našej réžii, pozn. red.) to mohlo vyzerať.“

„To posledné, čo si v tíme želáte, je vidieť kolidovať dvoch vašich pretekárov. Vidieť to bolo frustrujúce, prišli sme o veľa bodov. Z hľadiska tempa sme totiž na tom boli veľmi dobre. Bolo však povzbudivé byť svedkom toho, ako tím a jazdci reagovali.“

„Lewis a George vedia, že je tím na prvom mieste a v žiadnom prípade to nikdy nespochybňujú. Som si istý, že sa z tohto momentu všetci ponaučíme. Teraz sa musíme sústrediť na Austin a uistiť sa, že z každého nadchádzajúceho víkendu vyťažíme maximum,“ zakončil Wolff.