logo F1online.sk

Hamilton večeral s prezidentom Ferrari. O všetkom som vedel, tvrdí Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 10. 2023

Lewis Hamilton bol prednedávnom spájaný s prestupom do Ferrari, no po tom, ako podpísal novú zmluvu s Mercedesom, sa všetky špekulácie razom rozplynuli. Pravdou však je, že sedemnásobný šampión bol s tímom z Maranella aspoň v minimálnom kontakte, čo koniec-koncov priznal samotný pretekár tvrdiac, že o všetkom vraj vedel aj Toto Wolff. Rakúšan túto informáciu v najnovšom rozhovore potvrdil.

Mercedes si pred niekoľkými týždňami poistil služby oboch svojich pretekárov na najbližšie dva roky. Zatiaľ čo však v prípade Georgea Russella išlo o hotovú vec, v súvislosti s Lewisom Hamiltonom sa médiá uchyľovali k viacerým špekuláciám.

Najčastejšie spájali meno víťaza dovedna 104 veľkých cien s talianskou Scuderiou. Hoci považovala väčšina fanúšikovskej obce články na túto tematiku za nič viac ako novinársku „kačicu“, po čase sa ukázalo, že na tejto informácii niečo pravdy bolo.

Hamilton totiž po predĺžení kontraktu so striebornými šípmi priznal, že s najúspešnejším tímom všetkých čias viedol niekoľko „nerelevantných rozhovorov“ a dokonca sa stretol aj s prezidentom Ferrari Johnom Elkannom na neformálnej večeri, o čom však mal byť v čase konania informovaný aj Toto Wolff.

„Pri predĺžení zmluvy došlo k miernemu omeškaniu, ale bolo jasné, že to skončí takto a Lewis zotrvá u nás,“ vyslovil sa pre taliansku Gazzettu dello Sport rodák z Viedne. „On a ja sme medzi sebou vždy nanajvýš otvorení.“

„Pred časom mi povedal: ´Stretol som sa s Johnom Elkannom na večeri, ale vedz, že sa nikam nechystám.´ A keď ste písali o rozhovore medzi ním a Ferrari, varoval ma: ´Toto, nevediem žiadne rokovania.´ Rozumiem však fámam, ktoré sa objavili,“ poznamenal Wolff.

„K predĺženiu kontraktu došlo až po šiestich mesiacoch (od započatia rokovaní, pozn. red.), ale to len pre marketingové a sponzorské dôvody. V mysli som nikdy ani len na sekundu nepochyboval o tom, že dôjde k podpísaniu zmluvy.“

„Taktiež sme na dve sezóny podpísali Georgea, ktorý je budúcnosť tohto tímu, vyrastal v Mercedese a je ďalšou generáciou po Hamiltonovi. Tešíme sa z toho,“ dodal na záver 51-ročný Rakúšan.