logo F1online.skF1online.sk

Internetom kolujú fámy, že Checo po sezóne ukončí kariéru. Pérezovci reagujú

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 10. 2023

Už dlho-predlho nebol žiaden z pretekárov pod takou paľbou kritiky ako Sergio Pérez. Mexičan síce zaznamenal vstup do sezóny ako z veľkej knihy, no približne v štvrtine ročníka začal za Maxom Verstappenom výrazne zaostávať. Ku kolísavým výkonom sa následne pridružili chyby plynúce z nahlodanej psychiky a kameň úrazu bol na svete. Dnes je 33-ročný pretekár Red Bull pod dennodenným drobnohľadom médií a rovnako tak vedenia svojho tímu. Rodák z Guadalajary sa bude z Milton Keynes síce už onedlho zrejme porúčať, no je nepravdepodobné, že opustí aj Formulu 1 ako takú – hoci niektorí bludári sa snažia tento dojem navodiť.

Príspevok informujúci o posezónnom konci Sergia Péreza vo Formule 1 bol uverejnený na sociálnej sieti Reddit. Používateľ, ktorého účet bol medzičasom zmazaný, tvrdil, že jeden z vysoko postavených zamestnancov Pérezovho sponzora Escuderie Telmex sa vyslovil, že si Red Bull Mexičana v budúcej sezóne neponechá a Checo vraj už onedlho na domácej veľkej cene príde s oznámením o ukončení kariéry.

Nepotrvalo však dlho a PR tím Péreza túto informáciu vehementne poprel tvrdiac, že ide oba o „množstvo nezmyslov“. Koniec-koncov, aj pretekár samotný poskytol pred pár týždňami rozhovor, v ktorom ani v náznakoch nenaznačil, že by sa mal z F1 v dohľadnej dobe porúčať.

„V F1 chcem pokračovať aspoň do roku 2026, keď nadobudne účinnosť zmena pravidiel,“ uviedol pred časom Pérez, ktorého slová cituje GPfans. „Chcem si vyskúšať, ako veľmi mi budú tieto nové pravidlá vyhovovať. Následne sa rozhodnem o tom, aký smerom sa uberie moja budúcnosť.“

„Tento rok je mojím cieľom jednoznačne druhé miesto,“ utrúsil víťaz šiestich veľkých cien v momente, keď bolo jasné, že Verstappena v ceste za v poradí tretím titulom už nikto a nič nezastaví. „V budúcom roku sa však chcem zlepšiť a bojovať o titul,“ prezradil viac o svojich veľkolepých plánoch Pérez.

Súvisiace články

Diskusia