logo F1online.sk

Pérez označil katarské traťové limity za „vtip“. Stále dúfa v návrat stratenej formy

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 10. 2023

Možno každý z nás sa niekedy zamyslel nad tým, aké by to bolo stať sa aspoň na jeden deň pilotom Formuly 1. Keby ste však mali možnosť ocitnúť sa v koži Sergia Péreza, brali by ste to? Tento muž má v súčasnosti zrejme najmenej závideniahodnú pozíciu a z jeho reči tela to je niekedy cítiť.

Mexičan má za sebou ďalší mimoriadne náročný víkend. Katar bol plný sklamaní a nepriniesol v podstate nič pozitívne. Dve nevydarené kvalifikácie a dvoje nevydarené preteky. Pomyselnou „čerešničkou“ je šesť prekročení traťových limitov a tri penalizácie. Pre porovnanie, jeho tímový kolega Max Verstappen nedostal ani jedno.

„Bolo nemožné ich vidieť,“ povedal Pérez na margo bielych čiar, pričom v jednom z rozhovorov povedal, že v aute sedí príliš nízko a nedovidí na hranice trate. „Nechával som si obrovskú rezervu, strácal kopu času, ale porušenia sa stále opakovali.“

„Pre mňa bolo ťažké to odhadnúť, ale mnohí jazdci to dokázali, takže som v tomto smere zrejme neodviedol dosť dobrú prácu,“ priznal Mexičan.

Jedným dychom však dodal, že sa mu ani trochu nepáčilo, ako bola táto situácia v Katare riešená. „Považujem za vtip, čo sa nakoniec stalo s traťovými limitmi. Podľa mňa naozaj nie je dobré prísť na poslednú chvíľu s takýmto riešením a potom za to rozdávať penalizácie,“ hnevá sa Pérez.

„Asi si viete predstaviť, že som bol veľmi frustrovaný. Mrzí ma, že som sklamal svoj tím. Celkovo to bol veľmi zlý víkend. Máme však čo skúmať a uistiť sa, že do nasledujúcich pretekov to zlepšíme,“ dodal Mexičan.

V každom prípade sa Pérezovi v nedeľu podarilo navýšiť svoj náskok na druhom mieste celkového hodnotenia o jediný bod. V sobotnom šprinte ich však pár stratil. Celkové druhé miesto je pre Mexičana priam životne dôležité, ale podobné výkony mu nemusia stačiť na udržanie druhého miesta ani sedačky v Red Bulle.

„Áno, to druhé miesto je hlavným cieľom,“ vyhlásil Pérez. „Mám za sebou pár nevydarených pretekov, ale myslím si, že keď to napravíme, mal by som byť schopný znovu nájsť stratenú formu.“