logo F1online.sk

Corberi hodil po súperovi nárazník, Button pre neho žiada doživotný zákaz (VIDEO)

Luca Corberi napadol Paola Ippolita
© FIA
Ladislav Király
Ladislav Király5. 10. 2020

V nedeľných pretekoch motokárových majstrovstiev FIA sa udiala doslova neuveriteľná vec. Luca Corberi sa po tom, ako kolidoval so súperom Paolom Ippolitom a z pretekov vypadol, neovládol a súpera sa pokúsil trafiť nárazníkom zo svojho auta.

Vzhľadom na to, že preteky naďalej prebiehali a jazdilo sa vo vysokej rýchlosti, to mohlo dopadnúť veľmi zle. Ippolitovi sa nič nestalo a Corberi si ho vyhľadal po pretekoch, keď ho v padoku tvrdo zrazil k zemi.

Talian sa na okruhu v Lonate cítil ako doma, pretože ho vlastní jeho rodina. Na pomoc mu dokonca prišiel aj ďalší človek (podľa všetkého jeho otec) a strhla sa poriadna mela.

„Luca Corberi práve prišiel o akúkoľvek šancu na ďalšiu pretekársku kariéru,“ skonštatoval majster sveta F1 z roku 2009 Jenson Button. „Na motokárovom šampionáte predviedol nechutné správanie.“

„Jeho otec, ktorý vlastní okruh, bol takisto videný, ako chlapca tvrdo vrazil do steny. Prosím, dajte obom týmto idiotom doživotný zákaz,“ dodal Button.

Veľmi podobne to videl aj ďalší z bývalých pretekárov F1 Giedo van der Garde: „Aj ja som v aute veľa nadával, ale len pod prilbou. Človek si musí vedieť zachovať určitý pokoj, ale toto bol presný príklad toho, ako sa jazdec nemá správať. Ozaj neakceptovateľné, mal by dostať veľmi dlhý zákaz.“

Komisári z pretekov diskvalifikovali oboch jazdcov. Vinný bol aj Ippolito, aj keď stewardi vo svojej správe napísali, že kontaktu s jazdcom 61 (Corberi) sa vyhnúť nemohol. Mal však porušiť Kódex jazdeckého správania na motokárových okruhoch.

Viac vám napovie priložené video, ktoré však samotnú jazdeckú kolíziu nezachytáva.