logo F1online.skF1online.sk

Chcem vyhrávať ešte viac, hovorí po ďalšom triumfe nabudený Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 10. 2023

Max Verstappen tentokrát možno nevyhral s náskokom dvadsiatich sekúnd, ale stále vyhral. Víťazstvo s poradovým číslom 49 prišlo po štvrtom grand slame – pole position, víťazstvo, najrýchlejšie kolo a vedenie v každom kole pretekov – v kariére. Na prvý pohľad to vyzerá ako ďalšia bezproblémová jazda, ale náročné podmienky a blízkosť oboch McLarenov sú dobrým mementom, že nič netrvá večne.

Oscar Piastri prišiel do cieľa len štyri sekundy za Verstappenom a Lando Norris, ktorý štartoval z desiatej priečky, stratil na víťaza len šesť sekúnd. Pri pohľade na niektoré Holanďanove dominantné triumfy v tejto sezóne to skutočne vyzerá ako tesný finiš.

„Tieto víťazstvá ma motivujú ísť do ďalších pretekov a zvíťaziť znovu,“ odpovedal Verstappen na otázku televízie Sky, ako sa cíti po toľkých triumfoch a toľkých úspechoch. „Toto je ten najlepší pocit a ja chcem vyhrať ešte viac pretekov.“

„McLaren bol dnes dosť blízko, takže musíme naďalej tvrdo pracovať a pokúsiť sa zvýšiť náš náskok, pretože sa počas roka rýchlo zlepšujú, čo je naozaj pozoruhodné sledovať,“ povedal Max.

Aj on si katarské podmienky poriadne „užil“. Všetkým jazdcom určite padne vhod krátka prestávka a o dva týždne v Austine budú predsa len panovať príjemnejšie podmienky. Okrem toho, Katar je v budúcom roku naplánovaný na prelom novembra a decembra, takže by sme sa podobným problémom mali vyhnúť.

„Nie, neboli to moje najťažšie preteky v živote, ale boli ťažké. Bolo horúco a myslím si, že sa to dalo očakávať. Tento víkend bolo skrátka celý čas príliš horúco na jazdu vo Formule 1. Mali by sme sa sústrediť na termín týchto pretekov a posunúť ich na neskoršiu časť roka,“ povedal Verstappen.

„Keď máte počas dňa štyridsať stupňov, tak je podľa mňa trochu hlúpe takto tlačiť na pílu a hlavne vynucovať tri zastávky v boxoch. Je to takmer ako kvalifikácia, keď tlačíte celý čas naplno. Bolo to trochu extrémne. Videli ste, že veľa jazdcov ležalo na zemi a veľmi veľa pili, takže si viete predstaviť, aké to bolo ťažké,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia