logo F1online.sk

Russellovi sa prehrievali pneumatiky, vôbec nemal rýchlosť

George Russell
© Pirelli Motorsport
Ladislav Király
Ladislav Király29. 9. 2020

George Russell sa na Veľkej cene Ruska príliš nepredviedol. Spomedzi pretekárov, ktorí prišli do cieľa, skončil posledný, pretože v samom závere pretekov musel zájsť dokonca aj na tretiu zastávku v boxoch. Väčšina jazdcov pritom podujatie zvládla s jedinou zastávkou.

„Bolo skvelé bojovať s týmito chlapcami,“ reagoval Russell na skutočnosť, že v úvodnej fáze pretekov súperil s Alexom Albonom či Landom Norrisom. „Ale udržať za sebou Red Bull či McLaren bolo veľmi, veľmi ťažké.“

„Počas tohto víkendu sme však mali veľmi dobrú rýchlosť na rovinke, čo mi v tomto smere pomohlo a uľahčilo mi snahu udržať ich za mnou. Navyše sa všetci traja mimoriadne rešpektujeme, čo je super,“ skonštatoval Angličan na margo svojich niekdajších kolegov z F2, ktorí za nim skončili na druhom a treťom mieste.

Zo vzájomného súboja si pamätáme okamih, ako Russell zablokoval kolesá. Po pretekoch priznal, že mu to dosť uškodilo, pretože práve kvôli tomu napokon musel zájsť aj na tretiu zastávku v boxoch. Tvrdé zmesi poškodil vo veľmi včasnej fáze pretekov a v štrnástom kole už prezúval na stredne tvrdé.

„Z tých tvrdých by sme tak či tak museli prezuť, pretože do cieľa by to nevydržali. Bohužiaľ sme teda nemali potrebnú rýchlosť. Keď som prešiel cieľom, bol som veľmi prekvapený a nechápal som, kam sa podela moja rýchlosť. Teraz to však už vieme, čo je podľa mňa pozitívne.“

„Išlo o problém s teplotou pneumatík, ktoré sa ohrievali omnoho výraznejšie, ako sme predpokladali a ako mi to písalo na displeji. Toto nás trochu zaviedlo. V skratke povedané: gumy sa zahrievali omnoho viac, ako bolo nami stanovené okno. No a keď sú príliš zahriate a tlačíte na nich, tak sa zničia,“ dodal George Russell.

George Russell je v priebežnom majstrovskom poradí na predposlednom dvadsiatom mieste. Posledný je Romain Grosjean.