logo F1online.sk

Leclerca šieste miesto povzbudilo, Ferrari chystá ďalšie vylepšenia

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 9. 2020

Výsledky Charlesa Leclerca a Sebastiana Vettela sa opäť raz podobali ako deň noci. Zatiaľ čo Monačan získal dôležité šieste miesto, Sebastiana Vettela sme v prvej desiatke poriadne ani nevideli. Nakoniec so stratou jedného kola dokrivkal trinásty za Giovinazzim a Magnussenom.

“Robil som, čo som mohol. Nemohol som profitovať z toho prvého kola, pretože som pred sebou nemal voľnú trať, bola to škoda,” zhodnotil ďalšie náročné preteky zo svojho pohľadu Sebastian Vettel. “Potom sme sa zasekli v pomalej skupine na chvoste štartového poľa, nuž a to bol koniec našich pretekov. Väčšinou som bol zaseknutý. Bol som o trochu rýchlejší, ale mal som problémy s pneumatikami a s tým, ako ich udržať pri živote.”

O niečo zhovorčivejší bol Charles Leclerc, ktorý bol so svojím výsledkom spokojný a až na kontakt s Lancom Strollom v štvrtej zákrute mohol byť na svoju Veľkú cenu Ruska aj hrdý. Po štarte z desiatej priečky sa postupne prepracoval dopredu.

“Z dnešku mám veľkú radosť. Opakujem, že už od začiatku sezóny je ťažké radovať sa zo šiesteho miesta, ale taká je aktuálna situácia. Dnes sme z toho vyťažili maximum,” vyspovedal sa Charles Leclerc. “Včera som bol z tej kvalifikácie frustrovaný, ale napokon si nemyslím, že by sme mohli získať lepší výsledok — a to ani s lepšou kvalifikáciou.”

Pred Monačanom skončili Mercedesy a Verstappen — nad tým, že by ich Ferrari porazilo, nemôže pri svojej aktuálnej forme ani snívať —, a tiež Pérez s Ricciardom, ktorí rovnako disponujú lepšími monopostmi. Podčiarkol to i fakt, že Ricciardo si pohodlne udržal piate miesto aj s trestom, ktorý dostal za nesprávny prejazd druhou zákrutou.

“S týmto víkendom som spokojný. Teraz musíme pochopiť, čo sme spravili inak, že sme boli v pretekoch o toľko lepší ako v Mugelle. Je to dobrý krok vpred,” pokračoval dopĺňajúc, že vylepšenia, ktoré Ferrari priviezlo do Ruska, zafungovali, hoci v prípade Sebastiana Vettela to nebolo tak dobre vidieť.

“Priniesli sme pár drobných vylepšení pre tento víkend, ale nemyslím si, že sú vysvetlením na celý tento výkonnostný skok, ktorý sme spravili. Určite sa ale uberáme správnym smerom. Väčší balík noviniek by sme mali priniesť na nasledujúcu veľkú cenu. Postupujeme dobrým smerom, takže malo by to byť fajn,” doplnil spokojný Leclerc, ktorý má už v šampionáte na dohľad štvrtú priečku Landa Norrisa — stráca na ňu len osem bodov.

Súvisiace články