logo F1online.sk

Vettel sa zas trápil, a tak skúsil zariskovať

Sebastian Vettel upratuje predné krídlo
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala26. 9. 2020

Keď sa niečo kazí, tak poriadne. Tak vyzerá rozlúčková sezóna Sebastiana Vettela s Ferrari. Nemecký pretekár má za sebou ďalšiu neuspokojivú kvalifikáciu, keď nedokázal vyťažiť zo svojej zlepšujúcej sa tréningovej rýchlosti a po nehode vypadol už v prostrednej časti kvalifikácie.

Štvornásobný majster sveta bol Charlesovi Leclercovi v Soči bližšie než obyčajne. V druhom tréningu v internom súboji strácal len 0,131 sekundy a v sobotu ráno bol dokonca tým rýchlejším. Vypadnutie mu však hrozilo hneď v Q1, v ktorej obsadil len pätnáste miesto hneď za svojím kolegom Leclercom.

V Q2 ukončila jeho púť už spomínaná nehoda v štvrtej zákrute. “V druhej zákrute som stratil kontrolu nad autom a potom zas v štvorke. Tam sa mi to už ale nepodarilo podchytiť,” vysvetľoval po sobote Sebastian Vettel.

“V kvalifikácii som sa v prvom sektore trápil a skúsil som viac zariskovať, takže nie som spokojný. Je zrejmé, že v porovnaní s dnešným ráno som sa trápil,” zhrnul kvalifikáciu rodák z Heppenheimu.

Ani Charles Leclerc sa nedokázal prebojovať do záverečnej časti, keď vypadol spolu s Kvjatom, Strollom, Russellom a spomínaným Vettelom. V prvom rade bol rád, že po Vettelovej nehode prešiel okolo neho bez ujmy so slovami “to bolo veľmi, veľmi tesné”, ale vo vysielačke bolo po Q2 počuť, že ho vypadnutie zamrzelo.

“Určite sme mali rýchlosť na to, aby sme dnes ukázali niečo lepšie, než čo sme pôvodne čakali,” hovoril Charles Leclerc. “Túto šancu sme premrhali. Som dosť sklamaný. Taký je život, štartujeme z jedenásteho miesta, máme voľný výber pneumatík… Dúfam, že z toho budeme profitovať, ale teraz nie som spokojný.”