logo F1online.sk

Leclerc sa trápil, Vettel bol o čosi spokojnejší

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala25. 9. 2020

Scuderia Ferrari po odjazdených 136 kolách, ktoré si Charles Leclerc so Sebastianom Vettelom podelili rovným dielom, skončila v strede poľa. Charles Leclerc nebol so svojím monopostom spokojný a obsadil ôsmu priečku, kým jeho kolega skončil desiaty. Na rozdiel od Leclerca ale pocítil isté zlepšenie v porovnaní s ostatnými veľkými cenami.

Ferrari si do Soči priviezlo balík noviniek, od ktorých si ale červení nesľubujú dramatický posun vpred. Charles Leclerc, rýchlejší z dvojice, sa v piatok síce necítil veľmi dobre, ale niečo ho predsa len príjemne potešilo.

“Dnes sme sa dosť trápili, ale naše časy na kolo boli lepšie, než sme čakali,” prezradil po druhom tréningu Charles Leclerc. “Hlavné je, aby sme sa koncentrovali na balans, pretože si myslím, že tu ešte máme priestor na zlepšenie výkonu aj jazdných vlastností.”

Ferrari sa dlhším jazdám venovalo v oboch tréningoch, no primárne bude čerpať informácie z toho druhého, keď už bola trať čistejšia a aj teploty vyššie. Leclerc preveril mediumky, Vettel zas hardy. S rôzne natankovanými autami sa postupne snažili simulovať rôzne fázy pretekov.

Táto časť víkendu je vždy dôležitá, no v Rusku azda ešte dôležitejšia. Leclerc podčiarkol, že nájsť správne nastavenia je v Soči hlavolam. “Na tejto trati sa situácia po kvalifikácii do pretekov úplne mení, čo poriadne sťažuje hľadanie správneho nastavenia. Máme pred sebou kvantum práce.”

Sebastian Vettel, ktorý na kolegu stratil len 1,5 desatiny, po piatku konštatoval: “Nebol to taký zlý piatok, naše auto malo o trochu lepšiu rýchlosť ako na predchádzajúcich pretekoch. Stále máme priestor na zlepšenie a nájdenie nejakého času k dobru. Keď si však odmyslíme tie prvé dve priečky vo výsledkovej listine, vidíme, že sme mali celkom slušný deň.”

“Kvalifikácia bude zajtra veľmi tesná. Nie je ľahké dať všetko dokopy v rámci jedného kola, preto bude veľmi dôležité odjazdiť čisté kolá bez chýb,” doplnil Vettel.

Súvisiace články