logo F1online.sk

Domenicali nemieni kritizovať Binotta: Musíme mu dať čas a priestor

Felipe Massa a Stefano Domenicali
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 9. 2020

Bývalý boss Ferrari Stefano Domenicali sa pri hodnotení práce súčasného vedenia tímu stavia do roly „dobrého policajta“. Podobne ako napríklad Luca di Montezemolo sa nemieni púšťať do slovnej prestrelky so svojimi nástupcami, ani konfrontovať ich rozhodnutia. Súčasný šéf Lamborghini nebude na znak úcty prácu Mattiu Binotta nijako hodnotiť.

„Len si predstavte, že musíte v pondelok ráno po pretekoch počúvať názory všetkých, pretože všetci to vedia lepšie, než vy. Ak vyhráte, je to v pohode, ak ste druhí, je to tragédia. Medzi tým je veľmi tenká čiara,“ hovorí Domenicali pre portál Formule1.nl.

„Dobre však vieme, že to patrí k tomuto biznisu. Ako boss Ferrari musíte byť silný a zakaždým primerane zareagovať.“

Výkony šéfa sú posudzované podľa výkonov jeho tímu, tak to vo Formule 1 skrátka chodí. A keďže sa sezóna 2020 zaradí medzi vôbec najhoršie v dejinách Scuderie, zapíše sa i Mattia Binotto ako jeden z najhorších šéfov v dejinách Scuderie? Domenicali pozná súčasného bossa Ferrari veľmi dobre a nemieni jeho prácu akokoľvek hodnotiť.

„Mattia so mnou pracoval, takže sa poznáme veľmi dobre,“ hovorí súčasný šéf Lamborghini. „Na znak úcty nemienim zasahovať do jeho rozhodnutí, ani do jeho tímu. Nebudem sa k tomu vyjadrovať, pretože to podľa mňa nie je správne. Pomôcť im môže len tvrdá práca a trpezlivosť. K Binottovi a jeho tímu pritom nevidím žiadne alternatívy.“

„Musíme mu dať čas a priestor, aby mohol uskutočniť svoje plány. Bol som v jeho pozícii, preto nechcem do jeho rozhodnutí nijako zasahovať. Beztak má na svojich pleciach veľkú zodpovednosť. Musí samostatne prijímať rozhodnutia, ktoré sú podľa neho dobré pre tím.“

„Len ľudia, s ktorými pracuje dennodenne vedia úplne presne, čo sa deje. Nie je správne, ak sa do toho snaží vstupovať niekto zvonku. Od môjho odchodu z Ferrari som to nikdy neurobil, kvôli vzájomnému rešpektu,“ uzavrel Domenicali.