logo F1online.sk

Podľa Schumachera uvidíme o rok toho „starého dobrého Sebastiana“

Sebastian Vettel
© Facebook/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 9. 2020

Sebastian Vettel nepodáva v tejto sezóne veľmi výrazné výkony. Ferrari nepostavilo konkurencieschopné auto, no čo je horšie, nepostavilo ani auto, ktoré by aspoň trochu vyhovovalo Nemcovmu jazdeckému štýlu. Bývalý pilot Ralf Schumacher teda jeho prestup do Aston Martinu víta všetkými desiatimi.

V šampionáte stráca Vettel na svojho mladšieho kolegu 32 bodov a žiadna sláva to nie je ani v kvalifikácii. V Mugelle zajazdil štvornásobný šampión o šesť desatín pomalší čas, než jeho tímový kolega a v Monze dokonca o deväť desatín. Podľa Ralfa Schumachera sú dôvody týchto výsledkov jasné.

„Tak to vo Formule 1 skrátka chodí, ak všetko nezapadne do seba, takéto rozdiely sú možné,“ povedal Schumacher pre Sky Deutschland, na ktorý odkazuje portál Grandpx.news.

„Všetok vývoj a všetky vylepšenia Ferrari sú prispôsobované silným stránkam a slabinám Charlesa Leclerca. On je pre nich mužom budúcnosti,“ hovorí Schumacher. „To je pre Sebastiana veľký problém. Potrebuje totiž odlišné auto, než Leclerc. Všetko, čo pomáha Charlesovi, nepomáha Sebastianovi. To vysvetľuje veľký, až polsekundový rozdiel v kvalifikácii.“

Vettelov prestup do Aston Martinu tak Schumacher víta všetkými desiatimi. Niekdajší pilot Jordanu, Williamsu a Toyoty očakáva, že štvornásobný majster sveta bude v budúcej sezóne podávať omnoho lepšie výkony.

„Som pevne presvedčený, že v budúcom roku uvidíme toho starého dobrého Sebastiana. Nasvedčuje tomu hneď niekoľko vecí. Prvou je, že mu auto bude sedieť omnoho viac. Vo všeobecnosti je na tom Racing Point výkonnostne lepšie, než Ferrari, a rovnako je ich auto ľahšie zvládnuteľné.“

„Ten tím ho naozaj chcel, čo je najmä v jeho situácii veľmi dobré. Vkladajú do toho veľké finančné prostriedky, bude to menší, no zato kompaktný tím s veľkým potenciálom a podporou Mercedesu,“ povedal Schumacher.

„Sebastian sa tam bude cítiť dobre, čo je preňho veľmi dôležité.“

Súvisiace články