logo F1online.sk

Button: Neporovnávajte Micka s jeho otcom

Mick Schumacher – Ferrari F2004
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 9. 2020

Súčasný líder Formuly 2, Mick Schumacher, budí stále viac a viac pozornosti. Po menej výraznej minulej sezóne sa musel vysporiadať s radom pochybovačných komentárov. Teraz naopak z každej strany počúva otázky, kedy sa posunie do Formuly 1 a čo od neho môžeme očakávať. Prirodzený, no nie práve príjemný vývoj si všíma i bývalý pilot Jenson Button, ktorý však zároveň dvíha varovný prst.

Majster sveta z roku 2009 synovi pretekárskej legendy vôbec nezávidí. Mick bol počas svojej kariéry pod permanentným tlakom a čelil obrovským očakávaniam. Mikrofóny naňho mierili omnoho častejšie, než na jeho rovesníkov a konkurentov z juniorských sérií. Schumacher junior sa ešte ani nedostal do F1, no už je prirovnávaný k sedemnásobnému majstrovi sveta a jednej z najväčších legiend tohto športu.

„Je to preňho naozaj ťažké,“ povedal Button v televízii Sky Sports. „Ľudia ho neustále porovnávajú s Michaelom, čo je podľa mňa absolútne nefér. Je úplne iná osoba, než jeho otec.“

„Skutočne pôsobí ako veľmi milý chalan, zdá sa, že má v sebe potrebnú etiku, rovnako ako Michael. V posledných rokoch vo Formule 2 veľmi vyrástol. Myslím, že miesto vo Formule 1 si zaslúži a až keď sa tam dostane uvidíme, ako zvládne niesť na pleciach ten tlak,“ dodal Button.

Ferrari medzitým Mickovi sľúbilo, že mu dá šancu v niektorom z piatkových tréningov. Šuškalo sa, že sa tak stane v Mugelle, no tam sa Schumi junior zviezol „len“ s otcovou F2004, s ktorou Michael získal svoj siedmy majstrovský titul. Teraz sa hovorí, že šancu dostane počas Veľkej ceny Eifelu na okruhu Nürburgring. Nič však zatiaľ potvrdené nebolo.

Súvisiace články