logo F1online.sk

Russell o obrátenom rošte: Zožrali by nás zaživa

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 9. 2020

Nápad s obráteným roštom nás len tak neopustí. Formula 1 začala ďalšiu lavínu návrhov a vďaka zmene pravidiel už Mercedes nebude môcť realizáciu tejto myšlienky zavrhnúť sám. Názory sú rôzne, svojsky na tento nápad reagoval aj pilot tímu Williams George Russell.

Ak by sa návrh s obráteným roštom mal hypoteticky zrealizovať na budúci víkend v Rusku, stál by pilot Williamsu v prvom rade, hneď za Romainom Grosjeanom. Trochu paradoxne sa mu však tento nápad nepozdáva, ak by však sedel napríklad v Mercedese, určite by ho uvítal.

„Faktom je, že máme na rošte najpomalšie auto, minimálne jedno z najpomalších. Ak by sa to zrealizovalo, zožrali by nás zaživa,“ povedal Russell, ktorého cituje portál RaceFans.

„Museli by sme sa brániť ako zmyslov zbavení a pokúsiť sa udržať za nami rýchlejšie autá. Ako jazdec by som vyzeral trochu hlúpo, pretože by som bojoval s chlapcami, ktorí majú oveľa, oveľa rýchlejšie autá, môžu brzdiť tak o desať metrov ďalej a zaútočiť z naozaj veľkej diaľky,“ myslí si britský mladík.

„Ak by som však sedel v jednom z najlepších áut, tak by som to naozaj veľmi chcel vyskúšať, pretože títo piloti budú vyzerať ako hrdinovia, ktorí útočia z veľkej diaľky, keďže majú v rukách skvelú techniku,“ dodal Russell.

Ako to bude obráteným roštom nateraz nevieme. FOM však už medzi fanúšikmi rozbehlo internetové hlasovanie, aby malo v rukách ešte silnejší argument na jeho vyskúšanie na niektorých podujatiach sezóny 2021. A vďaka zmene pravidiel nebude osamotený opozičný hlas Mercedesu stačiť na jeho zamietnutie.