logo F1online.sk

Button si nemyslí, že Alonsa láka prestup do Renaultu

Jenson Button a Fernando Alonso
© McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király20. 5. 2020

Okolo osoby Fernanda Alonsa sa v posledných dňoch objavilo viacero špekulácií. Španiel totiž ešte pôsobenie vo Formule 1 definitívne neukončil a očakáva sa, že v prípade vhodnej ponuky by sa mohol vrátiť. Aj teraz, keď sa opäť rozkrútil prestupový kolotoč, sa jeho meno vrátilo do hry.

Ale nebude to také jednoduché. Mercedes ho viackrát odmietol a nechce ho, Red Bull ho tiež nechce, Ferrari tiež nie a už to aj potvrdilo angažovaním Carlosa Sainza, nechce ho ani McLaren, ktorý získal Daniela Ricciarda, no a aby toho nebolo málo, jazdecké zloženie potvrdil už aj Racing Point.

Keď si všetko porátame, Alonso má reálnu šancu len v Renaulte, s ktorým získal v rokoch 2005 a 2006 majstrovské tituly. Ibaže táto stajňa sa pod vedením Cyrila Abiteboula príliš nezlepšuje a jej budúcnosť v „efjednotke“ navyše ani nie je istá. Francúzi potrebujú šetriť.

Okrem toho ide aj o inú vec. Alonso chce víťazstvá a tituly, tak prečo by mal o Renaulte vôbec uvažovať? „Myslím si, že ak by bol Renault blízko k čelu a on by videl, že pre roky 2021 a 2022 existujú šance na pódiá a víťazstvá, tak by to v prípade ponúknutia takejto možnosti bral,“ zamyslel sa Jenson Button v rozhovore pre Sky Sports F1.

„Ale ak sa majú dostať dopredu, tak pôjde o dlhší proces,“ skonštatoval majster sveta z roku 2009. „Pravdepodobne to budú minimálne štyri roky a on toľko času nemá. Navyše si nemyslím, že by ho toľko vôbec chcel investovať.“

„Preto si nie som istý tým, že toto je pre neho tá správna príležitosť. Ak by sa mohol dostať do niektorého z troch top tímov, tak samozrejme, že by na to pristúpil. Tam by vedel ukázať svoju rýchlosť. Má 38 rokov a ešte o ňu neprišiel. Ale opäť raz stavať tím a venovať tomu tri alebo štyri roky? Nemyslím si, že Fernando hľadá niečo také,“ dodal Button.