logo F1online.sk

Verstappen: Motor opravený nebol

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 9. 2020

Max Verstappen zakončil Veľkú cenu Talianska pikantnou vysielačkou, ktorú adresoval najmä svojej pohonnej jednotke. Poruchu z Monzy sa Honde (vraj) podarilo opraviť a Holanďan s ňou mohol nastúpiť i do Veľkej ceny Toskánska. Jeho účinkovanie v Mugelle však trvalo len niekoľko metrov a „poďakovať“ za to môže opäť motoru Honda.

Už po Monze sa špekulovalo, že zákaz kvalifikačných režimov Japoncom veľmi nepomohol. Pri svojej ceste na štartový rošt v Mugelle hlásil Verstappen svojmu tímu problém s motorom, ktorý podľa jeho slov určite nebol v poriadku. A Holanďan mal pravdu. Mechanici zažili malé deja vu z Maďarska a do poslednej minúty narýchlo opravovali jeho motor. Napokon sa to vraj podarilo, Max však musel v zahrievacom kole vykonať rad úkonov, ktoré mali problém vyriešiť. Zrejme sa to nepodarilo.

Verstappen do pretekov odštartoval dobre, no po pár metroch začal strácať a do vysielačky kričal: „Nemám výkon!“ Prepadol sa niekde do druhej desiatky a ocitol sa uprostred mely v strede poľa. Z trate ho napokon zostrelil Kimi Räikkönen, ktorý poslal Maxa do štrku.

Podľa prvotných reakcií pilota Red Bullu sa poruchu na motore vlastne ani opraviť nepodarilo. „Nie, nebolo to opravené,“ povedal v rozhovore pre Sky.

„Už v zahrievacom kole sa mi motor prepínal do anti-stall módu a bežal len na voľnobeh,“ vyhlásil následne pred holandskými novinármi. „Odrazil som sa dobre, podarilo sa mi dostať vedľa Lewisa. Mal som dokonca lepší odpich, než Valtteri. Akonáhle som však zošliapol plyn až na podlahu, prišiel problém. Bolo to rovnaké, ako v Monze.“

„Bez výkonu a uprostred balíka. Potom je ľahké zamotať sa do nejakej tej nehody. Vlastne ani teraz neviem, čo sa tam stalo,“ opísal Verstappen svoje krátke, no intenzívne účinkovanie vo Veľkej cene Toskánska.

„Toto by sa nám nemalo stávať. Vypadli sme dvakrát po sebe. No je to tak, ako to je. Určite nie som nadšený, no nemôžem s tým už nič urobiť.“

Súvisiace články