logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Už aj Pérezovi je jasné, že budúci rok nebude v Red Bulle

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 9. 2023

Nekonečný príbeh o budúcnosti Sergia Péreza skončí zrejme až v okamihu, keď sa mexický pretekár postaví na štart Veľkej ceny Bahrajnu 2024. Zástupcovia Red Bullu hovorili pomerne jasne, že Pérez svoju zmluvu naplní, aj keď hlavne Helmut Marko si tu a tam neodpustil nejakú dvojzmyselnú poznámku, ktorá má možno za úlohu vytiahnuť viac peňazí od mexických sponzorov. Taký Ralf Schumacher si však myslí, že sa ešte na tohtoročnom prestupovom trhu dočkáme veľkého prekvapenia.

Mohol by nám Red Bull pripraviť obrovskú prestupovú senzáciu tým, že vyhodí Sergia Péreza? Nemali by sme si myslieť, že Mexičanov kontrakt je vodotesný, ale žeby mu jeho vlastný zamestnávateľ pripravil takúto podpásovku?

„Podľa mňa je odpoveď pomerne jasná,“ povedal pre Formel1.de Ralf Schumacher. „Aj pri pohľade na singapurský víkend je pre mňa vyriešená otázka ohľadne Pérezovho účinkovania v nasledujúcej sezóne.“

„Pre mňa je Ricciardov presun do Red Bullu v budúcom roku najjednoduchšie a najlogickejšie riešenie,“ prehlásil brat sedemnásobného majstra sveta.

Zhodou okolností sa v súčasnosti veľa špekuluje o jazdeckej dvojici v AlphaTauri pre rok 2024. Mnohé renomované zdroje tvrdia, že kokpity obsadia Daniel Ricciardo a Júki Cunoda, pričom pre sympatického Liama Lawsona zostane nevďačná úloha náhradníka. Nič v súčasnosti nenapovedá tomu, že by Red Bull posunul Ricciarda do hlavného tímu a v AlphaTauri si ponechal dvojicu mladíkov, ale presne to sa podľa Ralfa stane.

„Doktor Marko má šťastie, že Liam Lawson odvádza takú skvelú prácu. Hodili ho do hlbokej vody a on konštantne dodáva výsledky,“ povedal Schumacher. „Neurobil žiadnu chybu na náročnom singapurskom okruhu a vybojoval body. Viem si teda predstaviť, že ho potvrdia v AlphaTauri spolu s Cunodom.“

„AlphaTauri je juniorský tím a presne tými sú aj Lawson s Cunodom. Mali by byť liahňou pre budúcich pilotov Red Bullu,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články