logo F1online.sk

Pomohlo nám aj trochu tej sebadôvery po Monze, povedal Vasseur

Frédéric Vasseur a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2023

Ferrari stavilo v Monze všetko na jednu kartu. Aj keď tím vedel, že šanca je malá, urobil všetko, aby išiel šťastiu naproti, za čo si vyslúžil obrovskú chválu. Aj keď to nevyšlo, Ferrari rozhodne zaujalo. Singapur mal byť pre Scuderiu nesmierne náročný víkend, ale z nejakého dôvodu sa to nepotvrdilo. Chýbajú nám však odpovede, prečo tomu tak je. Oveľa múdrejší nebol pri riešení tejto otázky ani boss stajne Frédéric Vasseur.

Ferrari pokračuje tam, kde v Monze skončilo. Od prvého tréningu ide ako dobre namazaný stroj a nepočuli sme ani náznak sťažností. Auto funguje dobre a s každým výjazdom na trať sa zlepšuje. V Monze sme to však trochu očakávali, keďže Ferrari mala táto trať sedieť. Singapur je však pravým opakom talianskeho okruhu.

„Domáce podujatie pred zrakmi Tifosi bolo pre nás dôležité. Aj keď nechcem povedať, že tam sme to očakávali, ale na rýchlych okruhoch sme boli v doterajšom priebehu sezóny v dobrej forme. V Monze sme teda očakávali o niečo lepšie tempo v našom podaní, ale v Singapure sme to príliš nepredpokladali, takže je to dobrý pocit,“ povedal Frédéric Vasseur po skončení kvalifikácie pre televíziu Sky.

Na otázku, čo teda vo Ferrari spravili s autom, že sa im podarilo dosiahnuť takýto výsledok, nevedel francúzsky manažér celkom odpovedať. „Neurobili sme veľa,“ zhlboka si vydýchol Fred. „Nechcem hovoriť o Maxovi, ale keď sa pozriete na celé pole od druhého po desiate miesto, tak vám stačia jedna alebo dve desatiny a posuniete sa z chvosta na čelo.“

„Pravdepodobne nám pomohol aj kúsok tej extra sebadôvery po pretekoch v Monze. Od začiatku víkendu sme v dobrej forme. Carlos bol zakaždým vpredu, čo tiež pomáha vašej rýchlosti a sebadôvere,“ povedal Vasseur.

Pri španielskom pretekárovi sa musíme zastaviť, pretože ten v poslednom období doslova lieta a žiari spokojnosťou. V kokpite cíti množstvo sebadôvery a od prvého tréningu má skvelé tempo, čo mu veľmi pomáha pri dosahovaní týchto výsledkov.

„Pri Carlosovi je veľký rozdiel v tom, že v porovnaní so začiatkom sezóny má tempo od prvého kola prvého voľného tréningu. V tomto smere sa v úvode roka trápil o niečo viac, ale od Monzy je vo forme hneď od začiatku víkendu a podľa mňa odviedol veľmi dobrú prácu v príprave na podujatie,“ povedal Vasseur.