logo F1online.sk

Ferrari je mimo náš dosah, priznáva po piatku Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2023

Aston Martin dorazil do Singapuru plný nádeje a očakávania. Aj keď Fernando Alonso bol na štvrtkových tlačových konferenciách mimoriadne opatrný a krotil priveľmi optimistické reči, monopost AMR23 by sa mal na okruhu Marina Bay rozhodne cítiť lepšie než v Monze. Minimálne španielsky pretekár to v piatok aj potvrdil.

Titulky však v prvých dvoch voľných tréningoch ukradlo pre seba Ferrari, ktoré bolo pomerne jasne najrýchlejšie. Nestratil sa ani Aston Martin Fernanda Alonsa, aj keď španielsky šampión už po piatku vylúčil, že by jeho tím mohol v Singapure potrápiť Red Bull alebo Ferrari.

„Radšej si počkajme a uvidíme v sobotu. Piatok bol hlavne o naberaní sebadôvery v aute a na trati,“ povedal po skončení prvého dňa na trati Alonso, ktorý sa však predsa len dopustil drobného proroctva.

„Podobne ako v Monze, povedal by som, že Ferrari je zrejme mimo náš dosah. Sú na nás trochu prirýchli. Keď pôjde v sobotu do tuhého, Red Bull bude takisto rýchly. Je to veľmi tesné, takže môžete skončiť na piatom alebo šiestom mieste, ale môžete vypadnúť už v Q2 a štartovať dvanásty, pretože dve desatiny oddeľujú mnoho áut. Musíme byť pripravení na všetko a zajazdiť výborné kolá v Q2 a v Q3,“ povedal Fernando.

Aj preňho, rovnako ako pre všetkých, bol toto prvý deň na novom usporiadaní singapurského okruhu. Podobne ako väčšine ostatných, aj Alonsovi sa zmeny pozdávajú.

„Bola to zábava a je to zlepšenie v porovnaní s minulosťou. Trať je teraz o niečo rýchlejšia a dokážete sa v priebehu kola dostať do rytmu. Zmeny sa mi páčia,“ povedal španielsky matador. „Bol to normálny a veľmi horúci deň v Singapure. Vyskúšali sme auto a pneumatiky, takže uvidíme v sobotu.“

Jeho tímový kolega Lance Stroll bol ako obvykle pomalší z dvojice pilotov Aston Martinu a takisto skúpejší na slovo. Kanadský pretekár však pred novinármi vyjadril určitú nespokojnosť. Kým Alonso skončil v prvom tréningu na veľmi dobrom štvrtom mieste, syn majiteľa stajne sa umiestnil až štrnásty.

„Myslím si, že máme pár vecí, na ktorých musíme zapracovať. Nemali sme dnes tempo a po väčšinu dňa sme boli skrátka pomalí. Máme teda niekoľko vecí, na ktoré sa v noci potrebujeme pozrieť a zlepšiť ich pred sobotou,“ povedal Stroll.

Súvisiace články