logo F1online.sk

Lepšie sme nastavili auto, vysvetľuje dobrý čas Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Red Bull sa ešte nikdy v doterajšom priebehu sezóny nepriblížil Mercedesu tak veľmi, ako tomu bolo v kvalifikácii v Mugelle. Max Verstappen stratil len 0,365 sekundy, čo pripisuje skvele zvládnutej príprave na kvalifikáciu.

Holanďan si okrem výborného balansu Red Bullu RB16 pochvaľoval aj vysokú maximálku. K zisku lepšieho ako tretieho miesta, ktoré má už Verstappen tento rok takmer zarezervované, to síce nestačilo, ale tretí muž šampionátu sa aj tak mohol usmievať.

“Po stránke nastavení auta sme tento víkend odviedli naozaj veľmi dobrú prácu v porovnaní s niektorými inými víkendmi, kde sme boli viac vzadu a kde som nebol taký spokojný s autom,” vysvetľoval svoju spokojnosť po sobote Max Verstappen. “Myslím si, že sme viac-menej maximalizovali to, čo sme tento víkend mohli dokázať.”

“Okamžite sme začali s dobre vybalansovaným autom. Mám tým na mysli správnu mieru prítlaku pre naše auto. Myslím si, že to mnohé vysvetľuje. Možno je to trochu aj charakteristikou auta. Zdá sa, že na tratiach, kde je potrebný väčší prítlak, je naše auto o trochu lepšie. Možno to vysvetľuje tú našu štvordesatinovú stratu — či koľko to bolo,” usúdil rodák z Hasseltu.

V pretekoch bude na predbiehanie vyhradená cieľová rovinka. Pre Verstappena by bolo ideálne, keby na nej už na štarte predbehol aspoň Bottasa a ak by sa podarilo, tak hneď aj Hamiltona. Verí však, že aj po prvom kole bude mať možnosť zaútočiť.

“Konečne máme slušnú maximálnu rýchlosť. Myslím si, že tu je naozaj dobrá,” zhodnotil Verstappen. “Ale predbiehať nebude ľahké. Aspoň, že je posledných pár zákrut o trochu širších a dlhších, takže si tam viete zvoliť rôzne prejazdy. Ale všetko to bude v prvom rade závisieť od toho, či budeme mať rýchlosť na to, aby sme ich nasledovali, a v druhom rade aj od degradácie pneumatík.”