logo F1online.sk

Vettel s autom bojoval, mal šťastie, že postúpil z Q1

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Sebastian Vettel má už otázku svojej budúcnosti zodpovedanú. Tlak, ktorý bol naňho vyvíjaný, to azda trochu zmierni, no nie je to to, čo by Nemec potreboval. Hovorí, že v prvom rade by sa potreboval v aute cítiť pohodlnejšie.

Pohoda v monoposte mu celý rok chýba. Neustále s ním bojuje a pravidelne v tejto sezóne má problém udržať ho na trati a natočený správnym smerom. Pretáčavosť musel korigovať aj v druhej zákrute počas jeho druhého pokusu v Q1.

Do Q2 sa tak tesne ešte dostal, ale brány Q3 pred ním zostali zavreté už piatykrát za sebou. Takúto dlhú šnúru kvalifikácií, v ktorých by sa Vettel nedostal do Q3, zažil naposledy v roku 2008 v Toro Rosso.

“Samozrejme, že nie som spokojný. Spravil som v Q1 chybu a potom aj s tou chybou sa mi podarilo postúpiť,” hovorí Vettel, ktorý tak vysvetlil aj svoje začudovanie sa vo vysielačke, keď mu inžinier oznámil, že je v najlepšej pätnástke. “Preto som mal aj celkom šťastie. Ale potom sme naozaj nespravili žiaden veľký krok vpred. Musíme sa na to pozrieť, ale zajtra uvidíme, čo sa dá robiť.”

Sebastiana Vettela jeho kolega pravidelne poráža a inak tomu nebolo ani v Mugelle, kde ho Leclerc “vyškolil”. Ešte stále sa s autom nedostal na jednu vlnu? “Už sa to trochu zlepšovalo, ale ešte stále to nemám celkom v rukách. Dlhé jazdy by mali byť o trochu lepšie, ale ťažko povedať.”

“S autom je to tak trochu trápenie, celý rok to je jeden boj. Samozrejme, že sa snažíme získať dobrý výsledok a autu lepšie porozumieť. Ja sa takisto snažím prispôsobiť autu čo najlepšie, ako viem, ale stále sú tu veci, na ktoré sa musíme dobre pozrieť.”

“Zatiaľ mi to nevyhovuje. Pokúsil som sa robiť malé postupné kroky, myslím si, že dnes sme ďalší taký spravili. Zajtra bude určite ťažké ukázať našu skutočnú rýchlosť v pretekoch, keďže sme tak ďaleko vzadu, ale skúsime to,” avizuje budúci pilot Aston Martinu.