logo F1online.sk

Leclerc oslavuje piate miesto: Som veľmi, veľmi šťastný

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Čo by inokedy bolo neuspokojivým výsledkom, je dnes dôvodom na radosť. Charles Leclerc sa v Mugelle kvalifikoval na piatom mieste, čo sám pred víkendom vôbec nečakal. Veľmi dobre si totižto pamätá problémy, ktoré Scuderiu posledné týždne sprevádzajú. V sobotu tak pôjde späť šťastný-prešťastný.

Kým Sebastianovi Vettelovi to opäť neťahalo a vypadol už v druhej časti kvalifikácie, Leclerc postúpil aj do finále, v ktorom zajazdil piaty najlepší čas. Netreba však zabudnúť na to, že viacero jeho súperov v závere nedokončilo svoje merané kolá, keďže im pokazil párty Esteban Ocon.

Ale zato sa mohla začať párty Charlesa Leclerca. “S kolom celkovo som veľmi spokojný, veľmi spokojný,” opakoval po kvalifikácii. “Všetko som dal dokopy a piate miesto je určite nad všetky naše očakávania. Som veľmi, veľmi šťastný.”

“Monza a Spa boli extrémne ťažké pre celý tím. Masívne som sa trápil s autom a nastaveniami prítlaku. S balansom to bolo obtiažne. Tu sme ale dokázali balans trafiť a v aute som sa cítil veľmi dobre,” pochvaľoval si víťaz dvoch veľkých cien. “Chýba nám celkový výkon, aby sme boli schopní bojovať s chlapcami vpredu, ale balans bol dnes veľmi dobrý.”

“Mal som sebavedomie a v kvalifikačnom kole som mohol dať do toho svoje maximum. Ale bolo to ťažké, pretože v prvom kole v Q3 som bol na starých gumách. Je náročné potom prezúvať zo starých na nové, ale nakoniec sme to zvládli,” usmieval sa počas rozhovorov Leclerc.

Získať piate miesto v kvalifikácii je určite skvelý výsledok, no dobré by bolo potvrdiť ho ešte aj v nedeľu, keď sa budú rozdávať body. Scuderii sa v súboji o tretiu priečku s McLarenom, Racing Pointom a Renaultom každý jeden zíde. Talianom ich zatiaľ chýba 37…

Leclerc očakáva ťažké preteky. “Máme dobrú príležitosť, no na druhej strane, ak sa pozrieme na pretekovú rýchlosť iných tímov z piatka, tak uvidíme pomerne veľa áut, ktoré boli od nás silnejšie. Bude ťažké ich udržať vzadu, ale to je moja úloha a dám do toho všetko.”