logo F1online.sk

Keď na to Bottas má, zastavia ho okolnosti…

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2020

Valtteri Bottas ukazoval v celom doterajšom priebehu víkendu dobrú rýchlosť. Do kvalifikácie šiel ako mierny favorit na pole position, ale opäť raz mu to nevyšlo. Tentoraz kvôli Estebanovi Oconovi, ktorý v prvom sektore dostal šmyk a spôsobil žlté vlajky.

Jeho kolega Lewis Hamilton mal šťastie, že na trati bol pred Oconom, a tak ho jeho výlet mimo trať nijako neovplyvnil. Pri druhom pokuse sa nakoniec aj tak nezlepšil, ale ani to nepotreboval, veď priebežne už bol držiteľom pole position.

Valtteri Bottas tvrdí, že Hamiltona mal na lopate. “Určite,” vyhlásil po otázke, či ho žltá vlajka stála pole position. “Stále som mal viac času v rezerve. Len som čakal, kedy sa mi to všetko poradí urobiť správne.”

“Prvý výjazd bol OK, no nie perfektný. Tešil som sa na to. Príležitosť som nedostal, z čoho som určite sklamaný, pretože celý víkend som mal rýchlosť,” hovorí 31-ročný Fín, ktorý sa tak opäť raz bude musieť posnažiť v nedeľu.

Hoci juniorské série ukázali, že v Mugelle sa dá predbiehať, viacero jazdcov v F1 si nerobí nádeje, že by to dokázali aj rozmerné a v turbulentnom vzduchu neschopné monoposty F1. Valtteri Bottas zatiaľ nehádže flintu do žita.

“Keď sme sem prichádzali, tak sme si v skutočnosti mysleli, že to bude takmer nemožné,” hodnotí predbiehací potenciál Mugella Bottas. “Ale v tréningoch sme boli svedkami toho, že tá trať je taká široká a v zákrutách si môžete voliť toľko rôznych prejazdov, že sa v nich vlastne viete vyhnúť tomu špinavému vzduchu.”

“Možno, dúfam v to. A opäť máme do prvej zákruty ďaleko. Dúfam, že protivietor zostane aj do pretekov, pretože z toho by som pekne profitoval, keby som sa dostal do zákrytu,” dodal.

Súvisiace články