logo F1online.sk

Rosberg sa v debate o kolegoch priklonil k Hamiltonovi: Niečo na tom bude

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2023

Pred nami je jeden voľný víkend, čo svet Formuly 1 istotne využije aj na debatu o tom, kto mal akých húževnatých tímových kolegov. Túto tému pred VC Talianska otvoril Lewis Hamilton a Nico Rosberg sa jej promptne chytil. Majster sveta však nešiel proti svojmu kolegovi z Mercedesu, naopak, dal mu za pravdu.

Nico Rosberg nebol jediným tímovým kolegom Lewisa Hamiltona. Okrem toho sa v rovnakom monoposte pasoval s ďalšími piatimi pilotmi. Fernando Alonso, Jenson Button a samotný Nico Rosberg získali majstrovské tituly, Valtteri Bottas triumfoval na desiatich pretekoch a George Russell s Heikkim Kovalainenom sa z víťazstva tešili raz.

Kariéra Maxa Verstappena je oveľa kratšia, no už teraz zažil viac kolegov ako Hamilton. Boli však silnejší alebo aspoň porovnateľne dobrí ako tí Britovi? To sotva. Len Daniel Ricciardo a Sergio Pérez získali aspoň päť víťazstiev, Carlos Sainz a Pierre Gasly vyhrali raz. Jean-Éric Vergne a Daniil Kvjat toho v kráľovnej motoršportu až tak veľa nepredviedli a čas Alexa Albona zrejme ešte len príde.

Nico Rosberg sa aj preto priklonil na stranu Lewisa Hamiltona, hoci ho zaskočilo, že na novinársku otázku odpovedal takýmto štýlom. “Je zvláštne, že Lewis to začal rozoberať takto: Moji kolegovia sú lepší. Kde sa to vzalo? Je to čudné,” okomentoval Britove slová expert Sky Sports F1.

“Myslím si však, že niečo na tom bude,” pripustil následne 38-ročný Nemec. “Jeho kolegami boli traja majstri sveta. To o niečom vypovedá, no nie? Myslím si teda, že má pravdu.”

Rosberg však odmietol ukrajovať z Verstappenových zásluh. “V každom prípade to nie je také relevantné, pretože všetci vieme, ako neuveriteľne úžasne Max jazdí. Max sa veľmi rýchlo dostáva na úroveň, akú dosiahli Hamilton, Michael Schumacher, Ayrton Senna. Bude jedným z piatich najlepších jazdcov histórie.”

Súvisiace články