logo F1online.skF1online.sk

Aj keď havaroval, Pérez hovorí o najlepšom piatku

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 9. 2023

Sergio Pérez si v druhom tréningu veľmi nepomohol a havaroval. I napriek nehode, ktorá poteší každého škodoradostného neprajníka, však zaznamenal jeden z najvydarenejších piatkov za poriadne dlhý čas. To nie sú naše závery, ale závery rodáka z Guadalajary.

Dvojka Red Bullu v piatok nestačila len na Carlosa Sainza a Landa Norrisa, ktorí obsadili prvé dve priečky. Z hľadiska čistých časov to nebolo zlé, keďže aj Pérez mal problémy s premávkou, no zbytočnú chybu v Parabolice — ktorá je od roku 2021 premenovaná na zákrutu Alboreto — si mohol odpustiť.

“Na výjazde som sa pre nedotáčavosť vychyľoval, ale snažil som sa ísť naplno,” opisoval incident Sergio Pérez. Mexičana zradil vlastný odhad. “Myslel som si, že to mám pod kontrolou, ale potom som sa jemne dotkol štrku a bol koniec.”

Monopost RB19 sa zvrtol, po štrku prešiel niekoľko desiatok metrov a zadnou časťou trafil bariéru. Z trate mu museli pomáhať maršali. “Poškodenie nevyzerá až tak zle, bol to pomerne jemný náraz,” upokojuje druhý muž priebežného poradia šampionátu. “Myslím, že nakoniec som ani nič nestratil možno dve kolá. Z tohto hľadiska to nebolo nič reprezentatívne.”

Nehoda mohla trochu nahlodať Pérezovo sebavedomie, ale to si na otvorenom okruhu v Monze prinavráti oveľa ľahšie ako napríklad v úzkom Monaku. A keďže až do nehody mal vynikajúce pocity, pred sobotou všetko vyzerá dobre.

“Pozitívne je, že auto má dobrý výkon. Ja sa v ňom cítim komfortne. Pred zvyškom víkendu sme v dobrej pozícii. Naozaj som mal pocit, že máme za sebou veľmi silný piatok. Toto bol určite jeden z najlepších piatkov za dlhý čas,” zhodnotil Checo.

Max Verstappen svojho tímového kolegu nepustil k víťaznej trofeji už od VC Miami, aj keď väčšinou si Pérez hádzal polená pod nohy sám. Zmení to konečne? Dobré pocity vraj o niečom vypovedajú. “Pracovali sme veľmi tvrdo. Myslím, že sme v aute spravili isté pozitívne posuny, takže azda sa nám to v sobotu a nedeľu podarí ukázať.”

Súvisiace články

Diskusia