logo F1online.sk

Vlani nám jazdci robili starosti, v tomto roku nie, hovorí Steiner

Nico Hülkenberg a Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2023

Nicovi Hülkenbergovi a Kevinovi Magnussenovi sa podarilo uspokojiť večne nespokojného Günthera Steinera? Asi by to boli príliš silné slová, keďže temperamentný Tirolčan si ani v tomto roku neodpustil pár poznámok na adresu svojho pilota, keď Kevinovi Magnussenovi cez médiá odporučil, aby sa zlepšil. Nespokojnosť však zrejme nebola nijak veľká, keďže Haas sa rozhodol predĺžiť zmluvy s oboma svojimi pilotmi.

Pred Veľkou cenou Holandska tím slávnostne oznámil, že aj v roku 2024 budú jeho farby hájiť Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen. Bol to očakávaný záver, ktorému nepredchádzali veľké špekulácie. Koniec koncov, Haasu sa nečrtalo množstvo lepších možností, ako svoju jazdeckú zostavu posilniť. S týmto záverom súhlasí aj šéf stajne.

„Bolo to celkom jednoduché,“ povedal na margo rokovaní o nových zmluvách pre svojich jazdcov Günther Steiner. „S Nicom sme vlani nepodpísali dvojročný kontrakt, pretože sme nevedeli, ako na tom bude pri svojom návrate. Vrátil sa však v skvelej forme.“

„Myslím si, že máme jazdeckú dvojicu, ktorú si s našimi financiami a atraktívnosťou nášho auta môžeme dovoliť. V skutočnosti som ani nerokoval so žiadnym iným jazdcom,“ priznal Steiner.

Jazdci chceli zostať, tím si ich chcel ponechať, takže bola ruka v rukáve. Okrem toho to len podčiarkuje skutočnosť, že jazdecký trh zostáva takmer nehybný. Pre Haas, ktorý odmieta angažovať nováčikov, sú možnosti ešte užšie.

„Ak sa pozriete na dostupné alternatívy, nenájdete ich mnoho bezrizikových. Ja v súčasnosti nechcem riskovať, pretože by to podľa mňa nebolo vhodné. Môžete riskovať, ak sa vám to oplatí, ale momentálne chceme stabilitu. Podľa môjho názoru máme jazdeckú otázku vyriešenú dobre. Teraz musíme pracovať na aute a krok za krokom vyriešiť aj tento problém,“ hovorí Steiner.

„Vlani nám piloti robili starosti, ale v tomto roku nie. Ani v budúcej sezóne nemáme obavy o jazdeckú otázku. Dobre, zaškrtli sme si jednu kolónku a ideme vylepšiť ďalšiu oblasť,“ povedal Tirolčan.