logo F1online.skF1online.sk

Nezlyhali sme, bráni svoj tím Russell

George Russell
© Filip Škripko
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 8. 2023

Ktorým tímom sa v doterajšom priebehu sezóny skutočne darilo? Red Bullu a možno Williamsu. Hádam by sme tam mohli zaradiť aj McLaren a Aston Martin, ale prvému menovanému vôbec nevyšiel začiatok roka, druhému zas prostredná časť sezóny. Pre tímy ako Mercedes alebo Ferrari musí byť sklamaním všetko okrem titulu. George Russell si napriek tomu nemyslí, že by Mercedes v tomto roku zlyhal.

Aj keď je v Pohári konštruktérov na druhom mieste, na vedúci Red Bull stráca ohromujúcich 256 bodov. Mercedesu trvalo dobrých osemnásť mesiacov, kým konečne pochopil, že koncept bez bočníc nie je správna cesta.

Aj keď Toto Wolff rád hovorí, že ako pesimista vždy vidí pohár ako poloprázdny, jeho zverenec George Russell je na tom asi trochu odlišne.

„Mám pocit, že sme v tejto sezóne silnejší ako tím,“ povedal britský pretekár pred štartom holandského víkendu. „Samozrejme, na začiatku roka ležali na našich pleciach veľké očakávania a možno preto považujú ľudia tento rok v našom podaní za zlyhanie.“

„Určite sme si priali dostať sa oveľa vyššie, pretože chceme bojovať o tituly, ale označiť celkové druhé miesto s náskokom 50 bodov na Aston Martin ako zlyhanie, je podľa mňa na míle vzdialené realite.“

„Vieme, že máme čo zlepšovať. Urobili sme naozaj veľký pokrok a myslím si, že v druhej polovici sezóny môžeme pozbierať kúsky, ktoré nájdeme na ceste. Nikdy neviete, čo sa môže stať,“ dodal Russell.

Očakávania pred druhou polovicou roka sú v prípade tímov od druhého miesta nižšie minimálne. Všetci vedia, že musia čakať na zaváhanie Red Bullu. V Mercedese si podľa Georgea vytýčili pred druhou polovicou sezóny jasný cieľ. „Chceme ďalej napredovať a ako tím sme podľa mňa v dobrej pozícii v Pohári konštruktérov.“

„Dokázali sme si polepšiť v súboji s Aston Martinom, aj keď McLaren vyzerá veľmi rýchly. Chceme sa naďalej zlepšovať. Radi by sme v tejto sezóne vyhrali preteky, ale Max a Red Bull vyzerajú veľmi mocne,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia