logo F1online.sk

O angažovanie Hamiltona sa neusilujeme, zopakoval Vasseur

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 8. 2023

Keďže Lewis Hamilton a Mercedes nevedia dofinalizovať detaily nového kontraktu, vynára sa tak priestor pre špekulácie. Meno sedemnásobného šampióna je opakovane spájané s prestupom do Ferrari, čo obe zainteresované strany vytrvalo popierajú. To, že o Brita tím z Maranella záujem neprechováva, najnovšie potvrdil aj Frédéric Vasseur.

O Hamiltona sa mal spomedzi vysoko postavených ľudí Ferrari usilovať samotný prezident John Elkann. Taktiež médiami kolovali informácie, že sa Scuderia 38-ročného pretekára pokúsi zlanáriť na 40 miliónový vstupný bonus. Ako sa neskôr ukázalo, v oboch prípadoch išlo o zjavnú lož.

To, že sa tím so vzpínajúcim sa koňom na kapote o Hamiltona, ktorý „červených“ historicky už toľkokrát pripravil o titul, neusiluje, opakovane potvrdil Frédéric Vasseur. S Lewisom vraj vedie rokovania výlučne Toto Wolff a je len na nich dvoch, či,  kedy a za akých podmienok sa na pokračovaní spolupráce dohodnú.

„Domnievam sa, že čo sa týka Lewisa, je situácia rovnaká ako posledných desať rokov,“ vyslovil sa Vasseur pre vybrané médiá bezprostredne pred Veľkou cenou Holandska, ktorá je na programe už cez víkend.

„Prebiehajú [medzi Wolffom a Hamiltonom, pozn. red.] rozhovory a neviem, či tam došlo k nejakému problému alebo nie. Pravdupovediac, vôbec sa tým nezaoberám. Sústredím sa na rozvoj svojho tímu. Diskusia prebieha medzi Totom a Lewisom, nie mnou,“ uzavrel Vasseur.