logo F1online.sk

V súvislosti so Singapurom 2008 chce na FIA zatlačiť aj Ferrari, priznal Vasseur

Frédéric Vasseur
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 8. 2023

Ukončí Formula 1 túto kauzu raz a navždy? Právne kroky Felipeho Massu a jeho zástupcov prinesú ďalšiu epizódu drámy menom Singapur 2008, ktorý v srdciach a mysliach mnohých rezonuje dodnes. Ak táto záležitosť ešte nie je uzavretá (podľa Massu očividne nie je), tak to treba urobiť raz a navždy. Šéf Ferrari Frédéric Vasseur priznal, že jeho tím sa v tejto veci nebude držať v ústraní.

Táto záležitosť je súkromným podnikom brazílskeho pretekára. Aj keď bol Massa v roku 2008 pilotom Ferrari, jeho bývalý tím ho nijak nepodporuje a zdá sa, že stajňa z Maranella môže v obnovenej kauze figurovať maximálne ako svedok. Napriek tomu však ani Ferrari nemôže mlčať.

Otázku na tému „obnovy konania“ aféry Crashgate dostal od novinárov pred holandským víkendom aj súčasný boss Scuderie Frédéric Vasseur, ktorý na ňu reagoval veľmi opatrne, avšak priznal, že Ferrari nebude v celej veci len tichým pozorovateľom.

„Asi si viete predstaviť, že sa k tejto záležitosti nechcem vyjadrovať. Mám dobré vzťahy so všetkými zainteresovanými stranami a je to dosť zložitý problém. Okolnosti boli veľmi výnimočné,“ povedal francúzsky manažér, ktorý sa k tomu predsa len trochu vyjadril.

„Vo všeobecnosti sa odhliadnuc od Felipeho snažíme aj my ako Ferrari zatlačiť na FIA a chceme vedieť výsledky podujatia po odmávaní šachovnicovou vlajkou. Nechcem sa k tomu vyjadrovať, ale tak či onak to bude zvláštne,“ prehlásil Vasseur.

Nuž, zrejme so stopercentnou istotou sa výsledky meniť nebudú. Sám Massa požaduje od F1 a FIA „len“ finančnú náhradu škody. Možno sa však v priebehu procesu dozvieme ďalšie informácie, napríklad ako mala FIA a F1 konať so všetkými informáciami, ktoré mali k dispozícii. Sám Vasseur, podobne ako väčšina z nás, nie je veľkým zástancom zmeny výsledkov po odmávaní pretekov.

„Nie som veľkým fanúšikom zmeny výsledkov pretekov pätnásť minút po odmávaní šachovnicovou vlajkou,“ povedal Francúz.