logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Hamiltona sa pokúsim udržať za každú cenu

Lewis Hamilton
© Sulay Kelly/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 8. 2023

Zatiaľ čo Hamilton a rovnako tak aj „strieborné šípy“ svorne tvrdia, že k predĺženiu kontraktu so sedemnásobným šampiónom dôjde už čoskoro a jedná sa len o akúsi formalitu, kým nedôjde k podpisu, špekulácie o Lewisovom prestupe neutíchnu. Uvedomuje si to aj Toto Wolff, ktorý však verí, že je všetko na dobrej ceste a držiteľa rekordu v počte víťazstiev uvidíme vo farbách Mercedesu aj v nasledujúcich sezónach.

Lewis Hamilton a Mercedes píšu spolu neuveriteľne úspešný príbeh. Osemdesiatdva víťazstiev a šesť titulov v šampionáte jazdcov hovoria sami za seba. Všetko sa však raz skončí a platí to aj v prípade dominancie „meďáku“, ktorého súčasná forma nie je ani zďaleka taká okúzľujúca, ako v minulosti.

Napriek tomu, že je Mercedes aktuálne „len“ druhým či tretím najsilnejším tímom na štartovom poli, Hamilton s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou v Brackley zostane. A ako dodáva Toto Wolff, urobí všetko pre to, aby Britovi akékoľvek zajačie úmysly vyhovoril.

„Veľmi v to dúfam,“ odpovedal Wolff na otázku, či si myslí, že Hamilton v Mercedese zotrvá. „Robím všetko pre to, aby zostal. Myslím si však, že ho netreba extra presviedčať,“ poznamenal Viedenčan. „Vie o všetkom dobrom, čo sa nám podarilo dosiahnuť a hoci sme v tomto a rovnako tak aj v minulom roku mali s autom problémy, bude súčasťou vzkriesenia tímu.“

Wolff a Hamilton stoja plece pri pleci už vyše dekády, počas ktorej sa podľa Rakúšana nesmierne zblížili, následkom čoho majú k sebe bližšie, než je medzi „nadriadeným a podriadeným“ zvykom.

„Lewis sa stal za tie roky, počas ktorých sme si prešli ťažkými chvíľami a rovnako tak aj aj veľmi úspešnými momentmi, mojím priateľom,“ vyslovil sa Wolff. „Zaknihovali sme spolu niekoľko víťazstiev v šampionáte a zároveň sme spolu viedli diskusie, ktoré neboli vždy jednoduché.“

„Dnes je predovšetkým mojím priateľom. Je to môj spojenec, je najlepším jazdcom na svete a som veľmi hrdý na to, že som súčasťou jeho kariéry.“ Ako to však už vo „vzťahoch“ býva, aj Hamilton s Wolffom si nevedeli prísť v určitom momente na meno.

„Na konci roka 2016 sme spolu istý čas nehovorili,“ priznal Wolff. „Pozval som ho preto k sebe na návštevu do Oxfordu, sadli sme si spolu do kuchyne a všetko si vyrozprávali. Spôsob, akým som sa sním zhováral, sa ponášal na moju komunikáciu so Susie [Wolffovou manželkou, pozn. red.]  Aj keď sa občas pohádame a kričíme na seba, čo sa stalo len párkrát, nikdy nepomýšľame nad tým, že by sme sa rozviedli. To isté som povedal aj Lewisovi: ´Nechcem si dať s tebou zbohom a rovnako to nechceš ani ty, a to preto, lebo chcem, aby v našom aute sedel ten najlepší pretekár a ty chceš mať zase k dispozícii to najlepšie auto.“

„Dospeli sme tak k záveru, že medzi sebou môžeme mať konflikty, môžeme si navzájom všetko vykričať, byť k sebe brutálne úprimní a niekedy spolu súhlasiť či nesúhlasiť, no vždy sa cez to povznesieme,“ uzavrel Wolff.

Súvisiace články

Diskusia