logo F1online.skF1online.sk

Stane sa Hamilton ambasádorom Mercedesu? Podľa Wolffa neriešia budúcnosť po F1

Lewis Hamilton
© Wolfgang Wilhelm/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 8. 2023

Už v najbližšom období očakávame ukončenie ságy okolo novej zmluvy Lewisa Hamiltona. Toto Wolff vraj v Maďarsku jednému z detských reportérov priznal, že sedemnásobný šampión má na stole novú dvojročnú zmluvu. Blízkosť dohody avizujú viaceré zdroje a šéf Mercedesu médiám potvrdil, že niektoré aspekty nového kontraktu neboli dojednané spôsobom, ako to predpokladali niektoré médiá.

Až na pár drobných mediálnych „lastovičiek“ nebolo nikdy veľkých pochýb, že Hamilton zostane jazdcom Mercedesu. Ako to už pri zmluvách veľkých športových hviezd častokrát býva, problémom nie je či, ale na ako dlho a za koľko sa nová zmluva podpíše.

Peniaze a dĺžka zmluvy sú najdôležitejšie body rokovaní, ale za ten čas sa objavilo obrovské množstvo ďalších špekulácií. Prichádzali správy o päťročnej jazdeckej zmluve a ďalších desať rokov mal Lewis Hamilton stráviť ako ambasádor Mercedesu. Podľa posledných správ však nič také nie je na stole. Nový kontrakt v súčasnosti skúmajú právnici a neobsahuje vraj žiadnu klauzulu týkajúcu sa života po skončení pretekárskej kariéry.

„Nerokujeme o role ambasádora po skončení jeho jazdeckej kariéry. Nič z toho nebolo súčasťou diskusií o novej zmluve,“ potvrdil Toto Wolff novinárom v Belgicku.

„Myslím si, že má pred sebou ešte mnoho rokov ako jazdec tohto tímu. Teraz nám stačí urovnať v novej zmluve len niekoľko záležitostí. Viem, že to pôsobí trochu neisto a padajú otázky, či je všetko hotové a dohodnuté. Hovoríme tu však o triviálnych záležitostiach, ktoré je nevyhnutné učesať pred uzavretím kontraktu,“ ubezpečil šéf Mercedesu.

Wolff aj Hamilton strávili posledných niekoľko týždňov opakovaným ubezpečovaním, že počas rokovaní sa nevyskytli žiadne zásadné prekážky, ktoré by stáli v ceste podpisu novej zmluvy. Nuž, niečo také je vo svete športu rarita a keby to bola úplná pravda, diskusie by sa nenaťahovali niekoľko mesiacov.

Samotný Lewis Hamilton rád pripomína, že on nie je do rokovaní osobne angažovaný. Všetko deleguje na svoj tím zástupcov, ktorí sa zúčastňujú rokovaní a potom ho len v krátkosti informujú o ich priebehu.

„Nezúčastňujem sa rokovaní zakaždým,“ povedal Hamilton novinárom v Maďarsku. „Hneď na začiatku som si od toho urobil odstup. Chcel som sa sústrediť na všetky ostatné povinnosti, takže na tom pracuje môj tím.“

„Už veľmi nemáme o čom rokovať a zostali posledné drobnosti,“ uistil Lewis.

Toto Wolff sľúbil, že už to dlho nepotrvá, ale odmietol stanoviť konkrétny časový rámec, kedy bude uzavretie novej zmluvy pripravené na jej oficiálne oznámenie. „Nechcem hovoriť o presnom dátume, pretože prebiehajú rozhovory právnikov. Nebavíme sa o ničom dôležitom, ale musíte tomu dať čas. Nechcem sa zaviazať ku konkrétnemu dátumu,“ povedal rodák z Viedne.

Súvisiace články

Diskusia