logo F1online.skF1online.sk

Russell: Keby tu nebol Hamilton, asi by som mal už po kariére

George Russell
© Martin Trenkler
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková1. 8. 2023

George Russell prišiel do Mercedesu presne v čase, keď tím stratil dych a štafetu po ňom prevzal Red Bull. Brit v aktuálnej sezóne nepodáva práve najoslnivejšie výkony, pričom na svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona stráca už 49 bodov. Mladík je však toho názoru, že šampiónove zotrvanie v tíme mu v konečnom dôsledku zachránilo krk.

Russellov prestup do Mercedesu v roku 2022 nemal najlepšie načasovanie. Monopostu totiž po zmene pravidiel chýba potrebná rýchlosť a hegemónom v F1 je momentálne Red Bull. Napriek tomu netreba zabúdať na to, ako sa Britovi podarilo po prvýkrát zvíťaziť vlani v Brazílii. V tejto sezóne však na podobný úspech zatiaľ len márne čaká.

Pilot Mercedesu si myslí, že aktuálny stav mohol tím buď zlomiť alebo naopak posilniť. V tejto súvislosti sa stotožňuje so slovami svojho technického riaditeľa. „Andrew Shovlin predniesol na konci minulej sezóny  v Abú Zabí veľmi silný prejav, ktorý mu išiel od srdca. Povedal, že neexistuje tím, v ktorom by bol radšej.“

„Je to ťažké pre nás všetkých. Všetci sú zvyknutí na víťazstvá a zrazu ste pozadu. Každý do toho vložil toľko úsilia, že je to niekedy trochu demoralizujúce,“ priznal 25-ročný pretekár pre britský Guardian.

Russell od príchodu do Mercedesu opakovane čelí otázkam, ktoré sa týkajú jeho vzťahu so sedemnásobným majstrom sveta. Prekvapivo však považuje jeho prítomnosť za pozitívnu vec. „Som realista, vidím širšie súvislosti a uvedomujem si, s kým som v tíme. Žartoval som s Lewisom, že jeho zotrvanie v F1 mi zachránilo kariéru. Keby po sezóne 2021 odišiel, ľudia by na mňa ukazovali prstom kvôli tomuto slabo fungujúcemu autu.“

„Niekedy je zábavné, ako svet funguje. Rozhodnutie niekoho iného mohlo v konečnom dôsledku úplne zmeniť moju kariéru k horšiemu. Je dosť desivé na to myslieť,“ dodal pilot stajne z Brackley.

Súvisiace články

Diskusia