logo F1online.sk

Trofej Red Bullu to neprežila ani v Belgicku

Max Verstappen a oslavy Red Bullu po VC Belgicka 2023
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2023

Druhá zničená trofej v priebehu dvoch týždňov. Taká je bilancia Red Bullu z posledných dvoch veľkých cien pred letnou prestávkou. Tentoraz však obávaným kazisvetom nebol Lando Norris. Za poškodenie trofeje si v Red Bulle môžu sami.

K nehode došlo krátko po spoločnom tímovom fotení, na ktorom sa zúčastnili všetci členovia od jazdcov cez vedenie až po mechanikov a ďalší personál. Ako to na poriadnej oslave chodí, otvára sa šampanské! Nikto však nechce odchádzať z okruhu celkom premočený a zalepený, a tak sa ľudia rozpŕchnu na všetky strany.

Helmut Marko uprostred chaosu dokázal zachytiť dve trofeje, ale osud tej tretej bol spečatený, keď na ňu spadla boxová tabuľa. Max Verstappen sa v tej chvíli otočil a keď zbadal, čo sa stalo, smerom k usmievajúcemu sa Christianovi Hornerovi skríkol: “Znova sa rozbila, trofej je zas rozbitá!”

A ktorý sponzor sa vďaka poškodenej trofeji môže tešiť z extra publicity? Mädliť ruky si budú na marketingovom oddelení MSC Cruises, titulného partnera VC Belgicka, ktorý sa s Formulou 1 dohodol na tom, že belgické trofeje budú inšpirované tvarom výletnej zaoceánskej lode.

Maďarské ručne vyrábané trofeje z porcelánu stáli 45-tisíc. Hodnotu tých belgických, ktoré minimálne pred pretekmi pôsobili robustnejším dojmom, zatiaľ nepoznáme.