logo F1online.skF1online.sk

Poskakovanie sa vrátilo, hovorí Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2023

Lewis Hamilton na Veľkú cenu Belgicka nebude spomínať ako na preteky, v ktorých zviedol napínavé súboje koleso na koleso. Nedeľu odjazdil osamote, a tak mal čas všímať si správanie auta. Nemusel však siahnuť po svojich analytických schopnostiach, aby si uvedomil, že Mercedes opäť poskakoval.

Štvrtá priečka je pre Lewisa Hamiltona optimálnym výsledkom. Štartoval síce tretí, ale už vopred rátal s tým, že ho Max Verstappen o jednu pozíciu pripraví. Jeho jediným reálnym cieľom mohlo byť zdolanie Charlesa Leclerca, ale Ferrari dnes bolo prirýchle.

“Počas pretekov sa toho veľa neudialo. Nedokázal som držať krok s autami predo mnou a spočiatku som sa trochu trápil,” rozoberá nedeľu na okruhu Spa-Francorchamps Lewis Hamilton. “Naším najväčším problémom je zadná časť auta a tento víkend sme poriadne poskakovali. Vrátilo sa poskakovanie z minulého roka.”

Tieto slová rozhodne nepotešia fanúšikov strieborných šípov. Čo spôsobil návrat poskakovania a bude sa to dať napraviť? Vieme, že Mercedes si do Belgicka priviezol nové bočnice, ktorými sa trochu priblížil k verzii zo začiatku sezóny…

“Netušia. Robí mi to starosti, ale tento víkend preskúmame dáta a pokúsime sa prísť na to, čo urobíme na ďalších pretekoch. Nemám pre vás viac odpovedí,” bezradne pokrčil plecami rodák zo Stevenage. “Ja viem, čo chcem, a modlím sa za to, ale len čakám na deň, kedy sa toho dočkáme.”

Lewis Hamilton pre taliansku Sky Sports uviedol, že jeho cieľom pre zvyšok sezóny je obsadiť tretie miesto v jazdeckom šampionáte. Momentálne na Fernanda Alonsa stráca jeden jediný bod. Keby v nedeľu porazil Charlesa Leclerca, mohol byť už pred jazdcom Aston Martinu.

Ferrari bolo nad jeho sily, pripustil. “Ku koncu som sa držal do pár sekúnd za Ferrari, ale nevedel som sa dostatočne priblížiť, aby sme mohli zabojovať.”

Aspoň mal v poslednom stinte dostatočný náskok pred Alonsom, aby si mohol dovoliť pokus o zisk extra bodu. “A najrýchlejšie kolo na konci pretekov? Bolo fajn, že som mal dostatočný náskok pred autom za nami. Posledné kolo bolo slušné, ale dnes bolo veterno. Držať auto pod kontrolou bolo náročné.”

Súvisiace články

Diskusia