logo F1online.sk

Steiner chce kontinuitu: Jazdecká zostava v rokoch 2021 a 2022 bude rovnaká

Günther Steiner
© Facebook/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2020

Jazdecká zostava tímu Haas v nasledujúcej sezóne bude veľkou hádankou nasledujúcich týždňov. Americký tím totiž s istotou môže počítať minimálne s jedným z mladíkov Ferrari, ktorí v tomto ročníku F2 silno vystrkujú rožky.

Keďže Haas v tejto sezóne veľa bodov nepozbieral, je pre nás náročnejšie porovnať výkonnosť ich pilotov. Navyše, jazdci i ich šéf potvrdili, že k žiadnym rokovaniam s aktuálnou dvojicou zatiaľ nedošlo. Günther Steiner pritom dodal, že v hre sú všetky scenáre, od ponechania Magnussena s Grosjeanom, po angažovanie dvoch nováčikov.

„Bol to zvláštny rok, nazvime ho koronarok, ktorý zmenil všetko, zmenil všetky časové plány,“ povedal Steiner v rozhovore pre televíziu Sky. „Neponáhľame sa. Je lepšie si to premyslieť a urobiť správne rozhodnutie, aj keby vám to najdokonalejšie riešenie napokon uniklo.“

„Musíme však všetko dôkladne premyslieť. V súčasnosti máme dvoch kvalitných pilotov, myslím, že sa na nich budeme môcť kedykoľvek spoľahnúť. Pre nasledujúci rok sú na stole všetky možnosti,“ povedal Steiner.

Podľa temperamentného Tirolčana je toto rozhodnutie pre Haas obzvlášť dôležité, najmä vzhľadom na nové pravidlá, ktoré prídu od sezóny 2022. Rok 2021 sa preto zdá ideálnou príležitosťou na vyskúšanie nejakého mladíka, ktorý by mal celý rok na to, aby sa s tímom zohral a pozbieral skúsenosti.

„Jediné, čo chcem, je všetko prediskutovať s Genem Haasom. V nasledujúcich týždňoch a mesiacoch rozhodneme, čo je pre nás najlepšie, a čo nám bude najviac sedieť,“ hovorí Steiner. „Čo si však myslím, že potrebujeme – nech bude v budúcom roku v aute ktokoľvek – aby sme s príchodom nových pravidiel dobre poznali našich pilotov. Aspoň niečo by sme tým pádom mali vyriešené.“

„Ak by sme si napríklad pre nasledujúcu sezónu ponechali našich terajších jazdcov, tak aspoň podľa mňa by mali zostať aj v roku 2022. Som proti tomu, aby sa so zmenou pravidiel menili aj jazdci, to by mohlo byť náročné,“ uzavrel Steiner.