logo F1online.sk

Hamilton chváli Gaslyho, Red Bull to podľa neho musí bolieť

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király7. 9. 2020

Lewis Hamilton mal na to, aby vyhral Veľkú cenu Talianska, no okolnosti mu nepriali. Z triumfu sa napokon tešil Pierre Gasly, čo Hamiltona podľa jeho slov potešilo. Francúzsky pretekár si to podľa neho po vyhadzove z Red Bullu zaslúžil.

Gasly sa v minulom roku dostal do Red Bullu Racing, ale vydržal tam len dvanásť veľkých cien. Potom bol degradovaný a nahradený Alexom Albonom, ale nezložilo ho to a ukazuje kvalitu. V minulom roku skončil v Brazílii druhý, tentoraz v Taliansku dokonca vyhral.

„Pierre je ozaj milý chlapec,“ povedal Hamilton. „Podľa mňa má veľké množstvo talentu a keď ho z Red Bullu poslali preč, tak si nemyslím, že sa k nemu zachovali práve najférovejšie.“

„Keď sa stane niečo také, tak to pre jazdca nie je jednoduché a ja s ním teda sympatizujem. Nie je ľahké potom opäť nabrať sebavedomie, a to dokonca v tíme, ktorý nie je práve najrýchlejší. No a nadviazať na to ďalšími skvelými výkonmi, aké ukázal v tomto roku a napokon aj vyhrať…“

„Som ozaj očarený a podľa mňa odviedol fantastickú prácu. Myslím si, že si  zaslúži úspech a toto mu azda ponúkne príležitosť pre napredovanie. No a okrem toho porazil tím, ktorý ho takto vyradil… určite ich to musí bolieť,“ skonštatoval šesťnásobný majster sveta.

V Monze bodoval aj druhý pretekár AlphaTauri Daniil Kvjat, ktorý skončil deviaty. Red Bullu sa naopak nedarilo; Alex Albon prešiel cieľom predposledný pätnásty, Max Verstappen vypadol kvôli motorovému problému.

Dodajme, že tím so sídlom vo Faenze vybojoval len svoje druhé víťazstvo v F1. To prvé prišlo ešte pod hlavičkou Toro Rosso v roku 2008 a rovnako na domácej pôde v Monze. Vtedy sa tešil Sebastian Vettel.