logo F1online.skF1online.sk

Nemali sme takú rýchlosť, akú sme očakávali, priznal Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2023

Ferrari nemalo rýchlosť, ako sa očakávalo; Mercedes nemal rýchlosť, ako sa očakávalo; McLaren rozhodne nemal rýchlosť, ako sa očakávalo. Všetky tieto očakávania však predsa len niečo odlišuje. Ferrari sa tento víkend nezaradilo medzi príjemné prekvapenia.

V sobotu sme písali, že preteky v Silverstone budú pre Ferrari hodinou pravdy. Rýchlosť v pretekovom tempe na takomto okruhu mala definitívne určiť, aký veľký krok Scuderia urobila v posledných týždňoch. Odpoveď je, že nie taký veľký, ako sme si mysleli po Rakúsku.

„Najdôležitejším faktorom týchto pretekov asi bola skutočnosť, že sme neboli takí rýchli, ako sme očakávali,“ neskrýval svoje sklamanie po pretekoch Carlos Sainz pre televíziu Sky. „McLaren bol rýchlejší, Mercedes bol rýchlejší a už len to samo osebe vás dosť znevýhodňuje, keď chcete dosiahnuť solídny výsledok.“

„Úprimne povedané, bol som spokojný so svojimi pretekmi. Podarilo sa mi natiahnuť môj stint na stredne tvrdých pneumatikách. Po prezutí na tvrdé som sa posúval dopredu a mal som veľmi dobrú rýchlosť, ale safety car vyšiel na trať v tom najhoršom čase.“

„Nemal som už žiadne čerstvé stredne tvrdé pneumatiky a všetky moje softy už boli použité. Rozhodli sme sa riskovať a zostali na trati, ale nakoniec nám to nevyšlo,“ dodal Sainz.

Keď sa nad tým spätne zamyslíme, tak Ferrari vlastne neskončilo veľmi ďaleko od priečok, kam patrilo na základe pretekového tempa. Red Bull, McLaren a Mercedes boli v nedeľu rozhodne rýchlejší, takže Scuderia mohla prinajlepšom pomýšľať na siedme a ôsme miesto, nakoniec je z toho deviate a desiate, čo nie je veľmi ďaleko.

„McLaren bol dnes skrátka rýchlejší než my a rýchlejší než sme očakávali. Mercedes bol takisto rýchlejší a ich gumy degradovali menej, takže celkom očividne máme pred sebou nejakú prácu,“ hovorí španielsky pretekár.

Pred príchodom do Silverstone som povedal, že potrebujeme presne takýto okruh, aby sme zistili, aký veľký progres sme v skutočnosti urobili. Dnešok potvrdil, že na rýchlej trati vo veterných podmienkach musíme stále na mnohom zapracovať,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články

Diskusia