logo F1online.skF1online.sk

McLaren mi urobil veľkú radosť, hovorí Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2023

Už je to trochu ako obohratá platňa. Po skončení každej kvalifikácie a každých pretekov to vyzerá, akoby pre Maxa Verstappena nebolo jednoduché povedať niečo zaujímavé. Rovnako sú na tom aj prítomní novinári, ktorým sa už dávno minuli zaujímavé otázky. Sezóna 2023 je hladkou jazdou Maxa Verstappena a Red Bullu. Potvrdila to aj kvalifikácia v Silverstone.

Holanďana v sobotu nenachytali náročné podmienky v Q1 a keď sa mu podarilo nespadnúť do potenciálnej pasce, doviedol svoj Red Bull až na pole position. Napriek tomu však treba Verstappenovi udeliť kredit. Súperi možno majú slabšiu techniku, ale Max jednoducho neurobil chybu, ktorou by im umožnil aspoň pričuchnúť k najvyššiemu stupienku na pódiu.

Max si tak už pomaličky zvyká, že aj keď zakaždým kvalifikáciu alebo preteky ovládne, hlavnými hrdinami dňa sú iní. V prípade kvalifikácie na Silverstone to boli McLareny Landa Norrisa a Oscara Piastriho, ktorí budú v nedeľu stáť hneď za ním.

„Je skvelé vidieť ich oboch takto vysoko a je to skvelý výsledok pre McLaren. Keď sa pozriete, ako začali túto sezónu, tak vidíte veľmi pôsobivý posun vpred. Áno, mám z toho veľkú radosť a dúfam, že zajtra ich čakajú veľmi dobré preteky,“ povedal po skončení kvalifikácie Verstappen.

Pre Verstappena prebieha tohtoročná sezóna úplne hladko a bezproblémovo. Rovnaký priebeh očakávame aj v nedeľných pretekoch a zdá sa, že veľmi podobne to vníma aj sám Max.

„S takým počasím vás nikdy nečaká jednoduchá kvalifikácia, ale myslím si, že sme urobili všetko správne. V Q1 to bolo celkom zložité, hlavne s takou hustou premávkou, keď potrebujete zajazdiť jedno dobré kolo,“ povedal dvojnásobný šampión.

„Po postupe z Q1 bolo potrebné reagovať na evolúciu trate a v Q3 sme do toho jednoducho išli naplno. Samozrejme, že som veľmi spokojný s pole position, ale tiež veľmi prekvapený z oboch McLarenov.“

„Dúfajme, že naše auto bude rýchle aj v nedeľu, ale všetky pretekové simulácie prebehli v poriadku a pocit v aute bol dobrý, takže dúfajme, že to potvrdíme,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia