logo F1online.sk

Pierre „Mourinho“ Gasly o traťových limitoch: Keď prehovorím, dostanem sa do problémov

Pierre Gasly
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2023

Nejeden fanúšik F1 musel v poslednom týždni uvažovať, kedy sa vlastne končí veľká cena. Je to odmávaním šachovnicovou vlajkou alebo až o niekoľko hodín neskôr, keď uplynie lehota na podanie protestu a FIA zverejní konečné výsledky? Reťazec rakúskych udalostí odštartoval Aston Martin, ktorý sa pokúsil Lanca Strolla dostať pred Pierra Gaslyho, čo sa stajni zo Silverstone nakoniec aj podarilo.

Francúzsky pretekár bol jedným z deviatich mužov, ktorým komisári naparili po skončení pretekov dodatočný trest. Ako veľký futbalový fanúšik sa inšpiroval slovami trénera Josého Mourinha a na komentovanie situácie okolo traťových limitov použil jeho výrok.

„Radšej by som o tom nehovoril, pretože v opačnom prípade sa dostanem do veľkých problémov, takže nebudem nič komentovať,“ prehlásil Gasly s úsmevom.

Týmto skončila diskusia o traťových limitoch a rakúskom páde z deviateho na desiate miesto. Pilot Alpinu musel hodiť minulotýždňové starosti rýchlo za hlavu, pretože má plno iných problémov. Tým najväčším je celkom určite renesancia McLarenu, ktorý bude aj v Silverstone pokračovať v nasadzovaní vylepšení. Lando Norris s upraveným autom Alpiny v Rakúsku absolútne prevalcoval.

„McLaren bol extrémne rýchly, čo pre nás nie je dobrý signál, ale zároveň by nás to malo motivovať. Ukazuje to, že je uskutočniteľné urobiť veľký krok. Máme to vo svojich rukách a ja viem, že chystáme na nasledujúce preteky vylepšenia, takže sa veľmi teším a uvidíme, čo nám prinesú,“ povedal Gasly po skončení rakúskych pretekov.

Alpine do Silverstone skutočne dorazil s vylepšeným predným krídlom. Technický riaditeľ stajne Matt Harman označil v rozhovore pre The Race pripravované vylepšenia za „dosť významné“ a aj keď si od nich Alpine nesľubuje prienik do najlepšej štvorky, predstavujú tieto zmeny významný krok pre celý tím.

„Zmení to niektoré charakteristiky nášho balíka. Chceme trochu zmeniť vyváženie v pomalých zákrutách. Posunie nás to do odlišnej pozície a pridá monopostu celkom dosť prítlaku, ale tiež to trochu pozmení našu prácu s ním, takže sa tešíme,“ povedal Harman.

Podobnú radosť mal po svojom príchode do Silverstone aj Gasly. „Máme tento víkend nové predné krídlo, takže očakávame, že dôjde k zlepšeniu našej výkonnosti. Viem, že niektoré ďalšie tímy sem takisto priviezli novinky, takže bude zaujímavé sledovať, ako sa umiestnime.“

„Rakúsko pre nás bolo trochu náročné a chýbalo nám čisté tempo, ale dúfam, že na tejto ikonickej trati a jednej z mojich obľúbených dokážeme spoločne poskladať kvalitný víkend,“ dodal Gasly.

Súvisiace články