logo F1online.sk

Ocon je so svojou defenzívou spokojný: Vystrčil som lakte

Esteban Ocon
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2023

Keby sme mali zostaviť rebríček najtvrdších jazdcov na súčasnom rošte, Esteban Ocon by sa na ňom objavil veľmi vysoko. Francúzsky pretekár mal v rakúskom šprinte poriadne široké lakte. Vyplatilo sa a Ocon získal pre Alpine dôležité dva body.

Alpine sa rozhodol v sobotnom šprinte ponechať oboch svojich jazdcov na trati. Spolu s Aston Martinom a Red Bullom neprezuli a pokúsili sa dostať do cieľa na jednej sade pneumatík. V prípade Estebana Ocona sa to vyplatilo, keďže ako jeden z mála sa dokázal vlastne posunúť dopredu, pretože Alex Albon prezul na sliky, ale stratené pozície už nedokázal získať späť.

Ocon sa tvrdo bránil útokom Charlesa Leclerca a neskôr aj pilotov na slikoch. V úplnom závere mikroskopickým rozdielom deviatich tisícin udržal za sebou aj Georgea Russella.

„Som s tým veľmi spokojný,“ povedal po skončení šprintu doširoka vysmiaty Ocon na margo nálepky „nového ministra obrany“. „Bol som veľmi tesne za Alexom v zákrutách, ale na rovinkách proti nemu nič nezmôžete. Snažil som sa preto udržať ostatných za sebou a podarilo sa. Vystrčil som lakte a v cieli nás s Georgeom delilo len deväť tisícin sekundy.“

„Rozhodnutie zostať na trati na intermediálkach bolo správne a som veľmi spokojný s dvoma bodmi, ktoré sú veľmi dôležité“ dodal Ocon.

Pierre Gasly sa musel opäť skloniť pred tímovým kolegom a po štarte z dvanásteho miesta klesol na pätnáste, keďže ho pohltili piloti na slikoch. Bodový rozdiel medzi pilotmi Alpinu sa tak ešte prehĺbil a momentálne vedie Ocon pomerom 31:15. V nedeľu sa však môže smiať Pierre, ktorý bude štartovať z deviateho miesta, kým Esteban z dvanásteho.

„Naozaj nám to nevyšlo, takže určite preskúmame, čo sme mohli urobiť lepšie. Už od rána to nebol dobrý deň, ale pripravíme sa na nedeľu. Štartujeme v najlepšej desiatke a som presvedčený, že máme dobré auto. V pretekoch body získame,“ dušuje sa Gasly.