logo F1online.sk

Posunú vylepšenia McLaren medzi kvarteto najlepších? Taký je cieľ, hovorí Piastri

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2023

McLaren predstaví na nasledujúcich podujatiach sériu vylepšení, ktoré budú vlastne jedným obrovským balíkom úprav rozdeleným medzi tri podujatia. Aj keď sú páni z Wokingu majstri formulového marketingu, tieto očakávané úpravy môžeme významom smelo prirovnať k novinkám Mercedesu v Monaku či Ferrari v Španielsku. Aj slová pilota stajne Oscara Piastriho naznačujú, že očakávania inžinierov McLarenu sú obrovské.

Tradičný britský tím v novej sezóne prudko zaostáva nielen za kvartetom Red Bull – Mercedes – Aston Martin – Ferrari, ale aj za tímom Alpine. Od nového monopostu si však sľubujú obrovský krok vpred.

Pilot tímu Oscar Piastri dúfa, že McLaren sa s pomocou vylepšeného auta zdvihne zo stredu poľa a zamieri medzi top tímy. „Samozrejme, taký je cieľ,“ prehlásil Austrálčan, ktorý si však ešte musí týždeň počkať, pretože v Rakúsku bude s vylepšenou verziou monopostu jazdiť len Lando Norris.

„Tešíme sa na tieto vylepšenia. Dúfajme, že nám pomôžu zrýchliť, aspoň taký je plán. Myslím si, že ak máme dobrý deň, tak sme možno najlepší v strede poľa, alebo tak nejak. Musíme sa však zo stredu poľa posunúť a sústrediť sa na štyri najlepšie tímy. Teším sa na to,“ povedal Piastri.

Pre tohto nováčika je načasovanie viac ako ideálne. Prvá tretina sezóny bola priam prešpikovaná mestskými, a preňho neznámymi, okruhmi. Samozrejme, z Formuly 2 mal skúsenosti s okruhmi ako Sachír, Džidda alebo Baku, ale nijak bohaté. Na rade sú však Rakúsko, Británia, Maďarsko a ďalšie, ktoré pozná nielen z Formuly 2, ale aj Formuly 3 či Formuly Renault.

„Sú to všetko okruhy, na ktorých som už bol viackrát,“ hovorí Piastri. „Podobne to platilo aj pre Barcelonu, kde sme však neboli dostatočne konkurencieschopní.“

„Nemám teda istotu, že to bude automaticky lepšie, ale budem sa vďaka tomu cítiť komfortnejšie. Poznám tie okruhy a môžem sa rýchlejšie dostať až na limit,“ dodal austrálsky mladík.